Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Novi pokušaj Sonik-Puntamike

29.09.2013. 22:00
Novi pokušaj Sonik-Puntamike


Zahuktavaju se pripreme za nadolazeću košarkašku sezonu u A-2 ligi – jug koja će ove sezone brojiti ukupno 10 klubova. Ždrijebom, održanim prošli utorak, određeni su parovi sezone 2013./14. u kojoj će nastupati tri kluba iz Zadarske županije. To su Sonik-Puntamika, Jazine i Sukošan koji će za protivnike imati Dubrovnik, Ribola-Kaštelu, Trogir, Solin, Omiš Galeb, Mislav i Cetinu. Natjecanje započinje 19. listopada i igrat će se dvokružnim sustavom s ukupno 18 kola koje će se kompletirati 15. ožujka 2014. godine.
Od zadarskih predstavnika od ove sezone neće biti Poličnika koji je četiri sezone s vrlo dobrim uspjehom nastupao u A-2 ligi te su od ove sezone odlučili u Poličniku participirati u B-1 ligi s domaćim, mladim snagama. Ostala su tri kluba koje će predvoditi lani najuspješnija Sonik-Puntamika. U borbi rame uz rame sa Šibenikom lani nisu uspjeli doći do prvog mjesta i odlaska u kvalifikacije za popunu A-1 lige gdje su godinama bili uspješni sudionici. Zato će u novi pohod na dalmatinsku jedinicu pokušati ostvariti ove sezone u kojoj bi konkurencija trebala po najavama biti osjetno slabija. Pod vodstvom mladog trenera Josipa Plantaka Puntamičani su kompletirani odradili dio priprema te najspremniji od svih zadarskih predstavnika dočekuju prvi nastup.
– Krenuli smo s pripremama još 20. kolovoza te smo od tada uspjeli kompletirati roster s kojim ćemo u borbu za što bolji plasman. Nadamo se da možemo biti na tragu lanjske sezone kad smo konkurirali za prvo mjesto koje donosi odlazak u kvalifikacije za popunu A-1 lige, no još je rano govoriti o tome. Najviše zbog činjenice da su kod mnogih momčadi još uvijek nepoznati rosteri, pa i ambicije s kojima ulaze u ovo natjecanje. Po trenutačnoj situaciji vidim Jazine s trenerom Bujanom te Kaštela i Dubrovnik najvećim konkurentima za jedinicu – kazao je Plantak koji je zadovoljan s do sada odrađenim pripremnim dijelom u kojim je uspio uigrati momčad te odigrati dovoljan broj pripremnih utakmica.
– Momčadi nose iskusniji igrači poput Zrnića, Gligore, braće Dražović te Anđelića i Bulića. Uz njih tu su još Marin, Zagorac i Longin koji su izišli iz Sonikove juniorske generacije, a vratio se i Josip Mičić. Uz tih 10 igrača imamo još nekoliko mlađih igrača koji će popunjavati onaj jako bitan broj igrača na poziciji zaštićenog godišta. Taj dio oko zaštićenog godišta ćemo kompletirati do kraja priprema, a do 19. listopada kad počinje prvenstvo odigrat ćemo još nekoliko pripremnih utakmica s DOŠK-om i Trogirom. Uz one dosad odigrane protiv ruskih klubova Altajom i Mordovijom te će nam provjere odlično poslužiti da što spremniji dočekamo početak sezone – kazao je Plantak.