Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarska policija Thompsona prijavila Odvjetništvu

29.09.2016. 22:00
Zadarska policija Thompsona prijavila Odvjetništvu


Indirektnu potvrdu da je zadarska policija napravila gaf kada su za glazbenu podlogu tijekom pokazne vježbe Interventne policije, na proslavi Dana policije, odabrali pjesmu pjevača poznatog po veličanju ustaštva Marka Perkovića Thompsona, dobili smo iz same PU zadarske.
– Policijska postaja Biograd je, nakon pregleda snimki spornog javnog okupljanja i izvješća policijskih službenika na osiguranju skupa, o utvrđenim činjenicama izvijestila nadležno državno odvjetništvo, radi donošenja mjerodavne državnoodvjetničke odluke o eventualnom postojanju elemenata prekršaja, ili kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti – odgovorio je Elis Žodan, donačelnik PU zadarske na naš upit što je s istragom koju je zadarska policija pokrenula nakon Thompsonova koncerta održanog 11. kolovoza u Biogradu.
Jutro prije koncerta pjevač je na svojoj facebook stranici objavio fotografiju dvije šalice kave, na jednoj je stajala poruka “Za dom”, a na drugoj “spremni”, a potom je na kraju koncerta otpjevao “Čavoglave”, na isti način kako to radi već 25 godina, Thompson je viknuo “Za dom”, a publika odgovorila “Spremni!”
Zadarska policija, koja tijekom koncerta očito pozdrav nije čula, najavila je kako će pregledati snimku i utvrditi eventualno počinjenje kaznenog ili prekršajnog djela, a nakon mjesec i pol dana od Elisa Žodana smo saznali kako je istraga završila. Međutim, čini se, kako unatoč prijavi koju su Općinskom državnom odvjetništvu podnijeli protiv popularnog pjevača, a koje će odlučiti i ima li elemenata kaznenog djela, zadarska policija nema problema javno vježbati u ritmu Thompsona.