Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

APP Požega novi koncesionar, Čazmatransku kaznena prijava

Autor:

29.10.2009. 23:00
APP Požega novi koncesionar, Čazmatransku kaznena prijava


Kako se ne bi poništavao javi poziv Povjerenstvo je izabralo sljedećeg najpovoljnijeg ponuditelja – APP Požegu, koja je u cijelosti zadovoljila obvezne kriterije i najkvalitetnije ispunila osnovne kriterije, a to su preuzimanje nekadašnjih Contusovih zaposlenika, starost autobusa i cijena karte
Autoprijevozničko poduzeća Požega odabrano je za novog koncesionara na nekadašnjim linijama za prijevoz putnika na kojima je nekad vozio zadarski prijevoznik Contus. Ova bi tvrtka trebala uskoro početi s prijevozom putnika na linijama Zadar-Zagreb-Zadar te Zadar-Split-Zadar.
Povjerenstvo za provođenje postupka javnog poziva pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture odlučilo je u srijedu navečer kako je ponuda APP Požega najpovoljniji ponuditelj nakon Čazmatrans Nove, čija je ponuda odbačena zbog nevjerodostojne potvrde o plaćenom porezu od Porezne uprave. Ministarstvo će podnijeti prijavu nadležnim službama protiv Čazmatrans Nove, jer su u natječajnoj dokumentaciji dali lažnu potvrdu o tome da nemaju dug prema državi.
– Kako se ne bi poništavao javi poziv Povjerenstvo je izabralo sljedećeg najpovoljnijeg ponuditelja – APP Požegu, koja je u cijelosti zadovoljila obvezne kriterije i najkvalitetnije ispunila osnovne kriterije, a to su preuzimanje nekadašnjih Contusovih zaposlenika, starost autobusa i cijena karte, rekla je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Dodala je kako ostali ponuđači imaju rok od tri dana na podnošenje prigovora protiv ove odluke, a ako ne bude prigovora tvrtka APP Požega obavljat će prijevoz putnika na ovim linijama do 31. svibnja 2001. godine.
Jučer ujutro zvali smo Ivana Križanovića, direktora tvrtke APP Požega te je upravo od nas saznao za novu odluku Povjerenstva kako je njegova tvrtka novi koncesionar. On, međutim, odluku nije htio komentirati dok ona ne bude službena, odnosno dok ne prođe žalbeni rok. Dodao je kako će, kad sve bude službeno potvrđeno, doći u Zadar kako bi se upoznao s budućim zaposlenicima te kako bi im olakšao da se bolje uklope u tvrtku.
Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH rekao je u ime sindikata i radnika kako su zadovoljni brzim donošenjem odluke o novom koncesionaru te novim izborom.
– Iako pri donošenju nove odluke nisu uvažili želje zaposlenika moram istaknuti kako smo zadovoljni odlukom o odabiru APP Požega, jer je ta tvrtka kvalitetna, stabilna te redovito plaćaju sva davanja radnicima i državi. Najbitnije je da će svih 23 nekadašnjih zaposlenika Contusa uskoro početi raditi, rekao je Uranija istaknuvši kako je ovaj slučaj primjer dobrog socijalnog partnerstva između sindikata i Vlade.


 U VOZNOM PARKU 92 AUTOBUSA


Požega Autoprometno poduzeće trenutačno ima 92 autobusa renomiranih svjetskih proizvođača, kao što su Setra, Mercedes, Neoplan i Iveco kojima godišnje napravi preko 7.500.000 kilometara u svim oblicima cestovnog prijevoza. Tvrtka ima preko 250 zaposlenih u svim sektorima poslovanja te je cilj i nadalje rast broja radnika i broja kilometara, odnosno rasta prihoda, stoji na internet stranicama ove tvrtke.