Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Lokomotiva posljednji zadarski vlak

Autor:

29.10.2009. 23:00
Lokomotiva posljednji zadarski vlak

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Pred svako gostovanje smo s istim nadama i s istim očekivanjima, ali opet i s oprezom, jer ovo posljednje gostovanje u Zaprešiću je bilo dosta traumatično – kaže Zebić
Krajnje je vrijeme da se i mi jednom veseli vratimo s gostujućeg terena, a ne tužni kao inače – uvertira je Josipa Bajla, sportskog direktora, pred odlazak nogometaša Zadra u goste Lokomotivi. Uzimajući u obzir da će u sljedeća četiri kola Zadrani samo jednom igrati na Stanovima i to sljedeće kolo protiv Varteksa, onda se utakmica protiv Lokomotive može shvatiti i kao kvalifikacijska, a takav pristup priželjkuje i trener Zadra Dalibor Zebić koji se nada da je zadarskim mukama u gostima konačno došao kraj.
– Pred svako gostovanje smo s istim nadama i s istim očekivanjima, ali opet i s oprezom, jer ovo posljednje gostovanje u Zaprešiću je bilo dosta traumatično. Tamo smo prosuli odličan rezultat u prvih 40 minuta, pa se nadam da smo barem nešto naučili iz te utakmice kad nismo ništa doma donijeli. I sad idemo na jedno dosta specifično gostovanje gdje ne postoji taj pritisak s tribina kao što smo imali u Karlovcu ili Zaprešiću. Domaćinska atmosfera nije izražena i igrat će se pred praktički praznim tribinama, širok je i velik teren što su sve idealni uvjeti na jednom gostovanju – kazao je u uvodu Zebić i pokušao dočarati kako bi to trebalo izgledati i na terenu.
– Prije svega potrebno je odigrati koncentrirano i ne darivati ništa domaćinu. Moramo sve učiniti da i ako izgubimo to bude zbog toga što smo bili jednostavno lošija momčad. A ne da odigramo čak i dobro u pojedinim dijelovima utakmice, a da odemo s mučninom s travnjaka kao u Zaprešiću. Nepažnja nas je koštala već dosta golova i bodova u konačnici i to je ona primarna stvar koju moramo anulirati.
Zebić je pokušao i analizirati problem zvan gostovanje u svojoj svlačionici.
– Moramo odigrati svih 90 minuta u jednom natjecateljskom duhu i ako domaćin pobijedi neka to bude samo zato što je bio bolji od nas. Isto tako ako mi budemo ti bolji na terenu volio bih da i onda to konkretiziramo konačno s nekim bod(ovima). Nikako mi u glavu ne ide kako na tim gostovanjima djelujemo totalno suprotno od onoga što naši navijači vide na Stanovima, kao se bojimo nekoga pobijediti na strani. Svako kolo smo svjedoci kako to uspijeva raznim momčadima na raznim gostovanjima, a nažalost to nikad nismo mi. Nadam se da je konačno došlo i naše vrijeme da se osladimo kojim bodom u gostima.
Ozračje u momčadi je po Zebiću zadovoljavajuće iako se nije protiv Rijeke uzeo toliko željeni trobod.
– Bod protiv Rijeka na kraju i nije toliko loš koliko je bilo loše ono protiv Intera. Zato i utakmicu protiv Lokomotive gledamo kroz prizmu narednih kola, u kojima imamo Varteks sljedeće nedjelje na Stanovima, pa dva gostovanja kod Cibalije i Zagreba te Hajduka doma. Zbog toga su nam Lokomotiva i Varteks vrlo bitne utakmice u kojima imamo i imperativ rezultata, a uspješnim okončanjem ta dva susreta dobili bi mirnoću s kojom bi mogli biti opasni i na te tri vrlo teške utakmice s kojima završavamo jesenski dio prvenstva.


 MRŠIĆ LIJEVO, BILAVER DESNO


Kakav će sastav izvesti protiv Lokomotive Zebić danas nije bio sasvim siguran.
– Osim Jozinovića koji će najvjerojatnije biti spreman za Vrateks i Šiklića koji je operiran, a svi će ostali biti na raspolaganju. Opet ćemo malo rotirati pa će tako Mršić započeti na lijevom boku dok na desnom će ipak Bilaver, jer je Cela više igrač za ofenzivniju krilnu poziciju. On nije navikao igrati u ovoj formaciji i sigurno će nam više koristiti kad igramo na Stanovima i kad smo postavljeni napadački. Na mjesto zadnjeg veznog se vraća Ljubičić, a i dobra vijest je da se vratio Skočibušić za kojeg ćemo još vidjeti hoće li započeti ili biti na klupi – objasnio je Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Puljić, Milin, Jonjić – Mršić, Surać, Ljubičić, Ćurjurić, Bilaver – Šaranović, Terkeš.




 PULJIĆ I VRSALJKO


Lokomotiva je novak u ligi kojoj su mnogi predviđali znatno manje bodova u ovom dijelu prvenstva nego što trenutačno ima. Pogotovo strši podatak da su jedini uspjeli poraziti nevjerojatni Karlovac, a uzeli su mjeru i još jednom iznenađenju prvenstva, Cibaliji.
– Radi se o vrlo kompaktnoj momčadi koja ima onaj pravi miks mladosti i iskustva. Iskusne predvode Željko Sopić i Nino Bule, a zanimljivi su i naši Zadrani u njihovom dresu. Tomislav Puljić je kao stoper već zabio tri gola što je velika stvar. Tu je i još jedno zadarsko dite Šime Vrsaljko i nekolicina Dinamovih igrača koji nisu našli mjesto ove sezone u plavom dresu. Ipak, mi smo iskusnija momčad što bismo trebali znati iskoristiti i pretočiti u bodove.