Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U Trogir bez imperativa po nastavak niza

29.10.2010. 22:00
U Trogir bez imperativa po nastavak niza


Idemo u Trogir bez nekog imperativa, jer smo ostvarili više od predviđenog u prva tri kola, no to ne znači da nećemo uzeti novu pobjedu ako se ostvare uvjeti za to – kazao je Neven Plantak, trener Borik-Puntamike
Pred košarkašima Borik-Puntamike se u nedjelju s početkom u 18 sati nalazi nova prepreka u A-1 ligaškom natjecanju u kojem idu na megdan domaćem Trogiru. Hoće li Trogir biti sretna stanica i značiti nastavak niza do četvrte pobjede ili će zeleni morati prvi put priznati poraz treba čekati završetak utakmice, no sigurno je da neće igračima u zelenom nedostajati motiva. S motivacijom pred ovaj susret nema problema strateg Puntamičana, Neven Plantak, koji se više pribojava nezaliječenosti nekolicine svojih igrača što definitivno odmaže u planu za održavanjem visoke razine agresivnosti u obrambenom dijelu koji je u tri utakmice dosad bio forte zelenih.
– Poznato je da dobijamo utakmice u kojima uspijevamo održavati kroz svih 40 minuta veliku agresivnost i borbenost te u situaciji kad nekoliko stožernih igrača ne trenira dobar dio dana pred utakmicu ne možemo imati tu širinu rostera koja je za to potrebna. Škifić je doduše krenuo s treninzima nakon prošlotjednih tegoba sa zglobom, dok je Troskot još uvijek izvan stroja. Čakarun i Mikulić, imaju problema s leđima i kralježnicom, dok Šarlija također ima problema s nožnim prstom, a Dević je još uvijek u fazi traženja izgubljene forme prouzročene dugim izbivanjem s terena. Sve to nije toliko strašno nekome sa strane, no činjenica jest da kada oni ne mogu pristupati treninzima s maksimalnom naporom onda nisu potpuno upotrebljivi ni na utakmici – rekao će Plantak koji je svjestan da ih bez obzira na sve te tegobe i tegobice očekuje težak posao kod domaćinskog Trogira.
– Očito su Trogirani sastav koji igraju drukčije na svom parketu, nego na gostujućem. Gledao sam neke snimke s njihovih prošlih utakmica i primjetna je razlika u njihovoj igri i pristupu protiv Svjetlosti na svom terenu kada su jedini put pobijedili, dok na gostovanjima imaju drugo lice. Razlika se najviše očituje u njihovoj agresivnosti koja im je doma izraženija. Iako im je otišlo nekoliko važnih igrača poput Bizace, Delaša i Drezge uspjeli su oformiti iskusan i kompaktan roster u kojem im je najjača ta vanjska linija. Imena poput Blajića, Češkovića, Gaurine i Žitka sigurno u ovom A-1 rangu predstavljaju opasnost. Pod košem imaju dvojicu tornjeva Diminića i Lozančića te i u tom smislu imaju taj balans unutarnje i vanjske igre. Ipak najjače strane su im brza tranzicija te igra jedan na jedan.
Ipak nije ni u vašoj momčadi teško pronaći živu opasnost za Trogirane.
– Naša snaga su prvenstveno kolektivna igra i ta agresivnost s kojom znamo lomiti suparnike. No, energetska potrošnja u prva tri dvoboja bila je enormna i teško je očekivati da će u svakoj utakmici moji igrači moći održavati taj visoki intenzitet agresivnosti. Idemo u Trogir bez nekog imperativa, jer smo ostvarili više od predviđenog u prva tri kola, no to ne znači da nećemo uzeti novu pobjedu ako se ostvare uvjeti za to – zaključio je Plantak pred odlazak u Trogir.
Raspored 4. kola: Trogir – Borik-Puntamika (nedjelja, 18), Split – Dubrava, Alkar – VROS Darda, Dubrovnik – Kvarner 2010, Zabok – Svjetlost.