Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Povratak domaćim pobjedničkim navikama

Autor: Šime Ćurko

29.10.2012. 23:00
Povratak domaćim pobjedničkim navikama

Foto: Sebastian GOVORČIN



U nervoznoj utakmici, s ukupno čak 32 minute isključenja, Biograd je sačuvao važne bodove u borbi za ostanak.
– Značaj utakmice, koji je bio velik za obje momčadi, doveo je to toga da je prikazani rukomet bio na lošijoj razini. Obrane se praktički nisu ni igrale. Mi nismo smjeli dopustiti gubitak bodova jer bi nas to odvelo u velike probleme u nastavku sezone. Liga je dosta izjednačena i onaj tko ne pobjeđuje kod kuće pada na dno ljestvice, posebno kad je riječ o momčadi kakva je naša budući da na gostovanja nikad ne putujemo u najjačem sastavu – rekao je Tomislav Šarić, trener Biograda.
Domaćini su loše počeli utakmicu i punih sedam minuta trebalo im je za prvi gol što su gosti iskoristili i poveli 3:0. Ipak, do poluvremena domaćini su povezali redove i od minus tri došli do plus tri na odmoru (18:15). Sredinom drugog poluvremena činilo se da je utakmica riješena nakon što je Biograd poveo 27:21. No tada do izražaja dolazi loša fizička pripremljenost domaćih koji u pravilu posljednjih desetak minuta od početka sezona igraju s pola snage. Ne zato što bi to htjeli već zbog toga jer igrači teško mogu izdržati 60 minuta igranja u kontinuitetu. Kako je utakmica išla kraju momčad iz Dugog Rata bila je sve bliže te je s četiri uzastopna gola došla na minus 1 (32:31). Obje momčadi potom postižu po jedan gol da bi nakon 33:32 golovima Buovca i Petrovića domaćini sačuvali pobjedu.
– Najvažnije je da smo pobijedili, iako treba priznati da nismo odigrali na pravoj razini. Opet, što nam znači da smo prije dva kola s Umagom kod kuće odigrali mnogo bolje, a na kraju izgubili – dodaje Šarić koji je posebno izdvojio jednog igrača u svojoj momčadi.
– Leo Zorica je odigrao odličnu utakmicu, sigurno jednu od boljih u karijeri. Koristili smo ga na krilu i srednjem vanjskom i na obje je pozicije bio sjajan.
U sljedećem kolu Biograd putuje u Senj na još jedan derbi začelja. Već sada zna se da u konkurenciji za sastav neće biti Šime Markić. Pridruži li mu se još netko od iskusnijih igrača Biograd će pod Nehajem teško do bodova.


BIOGRAD – H. DRAGOVOLJAC 35 (18) : 32 (15)


BIOGRAD NA MORU – ŠSD. Gledatelja: 280. Suci: Kordić i Mitrović (Zagreb).
BIOGRAD: Tomić, Morović, Galešić 2, Nakić 4, Petrović 1, Troskot 1, Buovac 5, Knežević, Ćapeta, Katuša, Duvnjak 6, Zorica 9 (5), Markić 7 (1). Trener: Tomislav Šarić.
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Glavaš, Gale 3, Plazibat 5, Vuković, Bajkuša, Klarić 4, F. Pleić 3, I. Pleić, Đonlić, Radić 4, Banović 4, Stipičić 6 (3), Pivac 3, Jakelić. Trener: Joško Ivanišević.
Sedmerci: Biograd 6 (6); H. dragovoljac 3 (3).
Isključenja: Biograd 14 minuta (Nakić 2+2, Markić 2+2, Troskot, Duvnjak, Zorica); H. dragovoljac 18 minuta (Plazibat 2+2+2, Stipičić 2+2, Gale, Klarić, Radić, Banović).
Diskvalifikacija: Stipičić (60′).