17 °C
Online izdanje
Utorak, 27.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Događaji
RSS feed
Današnji broj
Događaji
Povratak
Vidaić: Radimo sve da naši pokojni članovi ne odu u zaborav
Piše: Suzana Bandić
Već tradicionalno, svake godine, okupljamo se i uz molitvu prisjećamo svih svojih preminulih članova. Trenutačno ih je 116 što nije zanemariv broj za jednu malu udrugu poput naše, a to ujedno pokazuje i kakvo je zdravstveno stanje naših članova - Klaudio Vidaić
Foto: Vedran SITNICA
Svetoj misi su uz članove obitelji preminulih nazočili i brojni članovi HVIDR-e i ostalih zadarskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata

Uoči Dana Svih svetih i Dušnog dana u crkvi sv. Šime u ponedjeljak navečer održana je sveta misa zadušnica za sve preminule članove zadarske Udruge HVIDR-a.

- Radimo sve da naši pokojni članovi ne odu u zaborav. Već tradicionalno, svake godine, okupljamo se i uz molitvu prisjećamo svih njih. Ujedno, to je i ukazivanje na zdravstveno stanje članova jedne male udruge. Mi, naime, imamo evidentiranih oko 1.400 članova, a preminulih je 116. To nije zanemariva brojka - kaže Klaudio Vidaić, potpredsjednik zadarske HVIDR-e dodajući kako će i ove godine obiteljima preminulih članova podijeliti cvjetne aranžmane i lampione. Nekad su to, prisjeća se Vidaić, činili obilazeći obitelji u njihovim domovima i odlazeći na grobove preminulih suboraca, no kako je iz godine u godinu ta brojka sve veća, to više nisu u mogućnosti.

- Molitva otvara vrata onoga što ne prolazi, onoga što traje. Zato, pomolimo se i sjetimo onih koji su sve što su imali stavili na jedan oltar, oltar Domovine - rekao je sinoć vojni kapelan, pater Ivo Topalović.

Svetoj misi su uz članove obitelji i prijatelje preminulih nazočili i brojni članovi HVIDR-e, ali i ostalih zadarskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Cvjetni aranžmani i lampioni posljednje četiri godine donacija su Hypo banke, a prethodnih nekoliko godina u susret zadarskoj HVIDR-i izlazila je Splitska banka.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr