Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vidaić: Radimo sve da naši pokojni članovi ne odu u zaborav

Autor: Suzana Bandić

29.10.2012. 23:00
Vidaić: Radimo sve da naši pokojni članovi ne odu u zaborav

Foto: Vedran SITNICA



Već tradicionalno, svake godine, okupljamo se i uz molitvu prisjećamo svih svojih preminulih članova. Trenutačno ih je 116 što nije zanemariv broj za jednu malu udrugu poput naše, a to ujedno pokazuje i kakvo je zdravstveno stanje naših članova – Klaudio Vidaić


Uoči Dana Svih svetih i Dušnog dana u crkvi sv. Šime u ponedjeljak navečer održana je sveta misa zadušnica za sve preminule članove zadarske Udruge HVIDR-a.
– Radimo sve da naši pokojni članovi ne odu u zaborav. Već tradicionalno, svake godine, okupljamo se i uz molitvu prisjećamo svih njih. Ujedno, to je i ukazivanje na zdravstveno stanje članova jedne male udruge. Mi, naime, imamo evidentiranih oko 1.400 članova, a preminulih je 116. To nije zanemariva brojka – kaže Klaudio Vidaić, potpredsjednik zadarske HVIDR-e dodajući kako će i ove godine obiteljima preminulih članova podijeliti cvjetne aranžmane i lampione. Nekad su to, prisjeća se Vidaić, činili obilazeći obitelji u njihovim domovima i odlazeći na grobove preminulih suboraca, no kako je iz godine u godinu ta brojka sve veća, to više nisu u mogućnosti.
– Molitva otvara vrata onoga što ne prolazi, onoga što traje. Zato, pomolimo se i sjetimo onih koji su sve što su imali stavili na jedan oltar, oltar Domovine – rekao je sinoć vojni kapelan, pater Ivo Topalović.
Svetoj misi su uz članove obitelji i prijatelje preminulih nazočili i brojni članovi HVIDR-e, ali i ostalih zadarskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata.
Cvjetni aranžmani i lampioni posljednje četiri godine donacija su Hypo banke, a prethodnih nekoliko godina u susret zadarskoj HVIDR-i izlazila je Splitska banka.