Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zamjenik ministra obećao redovitu isplatu mirovina

Autor: Suzana Bandić

29.10.2012. 23:00
Zamjenik ministra obećao redovitu isplatu mirovina

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zamjenik ministra rada Božidar Štubelj obećao je kako neće biti zaleđivanja mirovina, njihovih kašnjenja, te da je neupitna redovitost isplata


Tradicionalni, 33. susret Matice umirovljenika ove je godine održan u Zadru, a nazočilo mu je nešto manje od dvije tisuće članova iz svih krajeva Dalmacije.
Tema ovogodišnjeg susreta bila je položaj umirovljenika i formiranje vijeća umirovljenika pri Vladi Republike Hrvatske.
Iako se na susretu očekivao dolazak ministra Miranda Mrsića, on se opravdao drugim obvezama pa se okupljenim umirovljenicima obratio njegov zamjenik Božidar Štubelj. Zamjenik ministra rada obećao je kako neće biti zaleđivanja mirovina, njihovih kašnjenja, te da je neupitna redovitost isplata. Obećao je, također i redovitu isplatu za obeštećenje naglasivši kako će se od 1. siječnja ići na novo usklađenje mirovina po predviđenom modelu. Susretu je nazočila i pomoćnica ministra Mirjana Rađenović, te predsjednik stranke umirovljenika Silvano Hrelja, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Vladimir Nožarić, a u ime Zadarske županije umjesto Stipe Zrilića, župana susretu je nazočio dr. Josip Kraljić, pročelnik za zdravstvo.
Domaćin sljedećeg, 34. susreta Matice umirovljenika Dalmacije koji će se održati dogodine u isto vrijeme, je grad Šibenik.