Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

I Drago Čulina osnivač ORaH-a

29.10.2013. 23:00
I Drago Čulina osnivač ORaH-a


Drago Čulina, jedan je od 208 suosnivača najnovije hrvatske političke stranke ORaH, no kaže kako se još neko vrijeme neće uključiti u politički rad iako drži kako je ovakva politička opcija potrebna Hrvatskoj


Osim Atane Grbić Martinović na osnivačkoj skupštini najnovije hrvatske političke stranke Održivi razvoj Hrvatske, popularno nazvane ORaH, među ostalima jučer je u Zagrebu ruku “za” podigao još jedan Zadranin. Riječ je o Dragi Čulini, najpoznatijem zadarskom poliglotu, nezavisnom županijskom vijećniku, a donedavnom laburisti. Stranku će, kao što je već poznato, voditi Mirela Holy, saborska zastupnica i bivša ministrica zaštite okoliša i prirode iz redova SDP-a. Holy je najavila kako će ORaH biti drugačiji te mu je cilj postati treća politička stranka u Hrvatskoj, a upravo s tim je privukla Čulinu.
– To je politička opcija koja je potrebna Hrvatskoj. Ja sam jedan od 208 osnivača koji su jučer svojim potpisom pogurali tu stranku u život, no to ne znači da sam se politički i aktivirao u toj stranci. Ja sam mandat dobio kao laburist i tu ću politiku i nadalje provoditi – rekao je Čulina napominjući kako ipak postoji i mogućnost da prije isteka mandata on uđe aktivno u politiku ORah-a. Kazao je kako možda sve zajedno zvuči komlicirano, ali da treba proći malo vremena pa da će se stvari posložiti.
– Ova stranka ima jedinstven demokratski model prema vani i prema unutra. Ni jedan član ne mmože drugome niti pomoći, a niti ga zaustaviti u njegovu radu, a rad svakog pojedinca vidjet će se iz dnevnika koji će svaki za sebe voditi. Temeljem toga kadrovska će komisija procijeniti tko bi trebao što raditi i na kojoj funkciji biti – pojasnio je Čulina dodajući kako sve što je do sada čuo, vidio i doživio vezano uz ORaH ulijeva povjerenje.