Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Latica prokišnjava, djeca privremeno u Samostanu sv. Frane

29.10.2013. 23:00
Latica prokišnjava, djeca privremeno u Samostanu sv. Frane


Cijena popravka iznosi 23.084 kune, a radovi bi trebali započeti iza blagdana te, ako vrijeme posluži, završiti u roku od dva do tri dana. Radove izvodi HIDRO SISTEMI – obrt za hidroizolacije i fasaderske radove koji su ponudili povoljno i brzo rješenje


Od početka listopada dio djece iz Dječjeg vrtića Latica, jedine specijalizirane predškolske ustanove za djecu s teškoćama u razvoju na ovom području, umjesto u prostorije na Kolovarama u kojima djeluje vrtić, ide u prostorije unutar Samostana sv. Frane u Zadru. Situacija je to na koju su u vrtiću bili primorani nakon jesenskih kiša, a zbog prokišnjavanja i moguće opasnosti za djecu ravnateljica vrtića Vesna Penjalov odlučila je zatvoriti dio vrtića.
– Imali smo problem prokišnjavanja te sam donijela odluku o zatvaranju jednog dijela vrtića zbog potencijalne opasnosti za djecu. Ukazala se potreba hitne sanacije koja je u tijeku i sigurna sam da će vrlo brzo biti i gotova, pojasnila je ravnateljica Penjalov. Sanacijske radove izvodit će HIDRO SISTEMI – obrt za hidroizolacije i fasaderske radove koji su ponudili povoljno i brzo rješenje. Cijena popravka iznosi 23.084 kune, a radovi bi trebali započeti iza blagdana te, ako vrijeme posluži, završiti u roku od tri do četiri dana. Na brzinu radova utječu i sredstva koja su već osigurana iz svojevrsnog “pričuvnog fonda” Latice.
– Predsjednik Upravnog vijeća Latice Rade Škarica već godinama, točnije od imenovanja za člana 2006. godine odriče se u cjelosti naknade za rad u Vijeću te nam taj fond često posluži za nabavu pomagala i druge opreme, a ovoga puta sredstva od dvogodišnje naknade su nam skoro pa riješila cijeli iznos potreban za popravak, pojasnila je Penjalov naglasivši i podršku Grada Zadra.
– Najvažnije je bilo nastaviti rad s djecom, da se ne prekida kontinuitet. Zahvalni smo Samostanu sv. Frane koji nam je rado i brzo ustupio taj zasebni prostor, koji je primjeren i siguran za naš rad, dok ne završi sanacija našeg vrtića, rekla je Penjalov.