Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bašić ubrzao, Ninčević zapečatio potop Senjana

Autor: Šime Ćurko

29.11.2009. 23:00
Bašić ubrzao, Ninčević zapečatio potop Senjana

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Problema je za Zadrane bilo samo u prvoj četvrtini utakmice u kojoj su se gosti predstavili kao ravnopravan protivnik koji je u Zadar došao po bodove s kojima bi ostao u konkurenciji za najviši plasman. Nakon tri minute bilo je 3:1, Ninčević je dvaput ušao s krila, jednom je pogodio i Brkljača, ali nakon toga nastaju problemi za domaću momčad. Ninčević dvaput promašuje s krila, Buovac se preforsirao, pa je i njegove dvije lopte obranio solidni Šimunović (nanizao pet obrana), još jedan promašaj dodao je Ninčević s vanjske pozicije i Senjani u 11. vode 5:3. Rezultat je to njihove dobre igre u obrani u kojoj zatvorili Žeravicu na crtu, a s pokretljivih 3-2-1 ometali su protok lopte vanjske linije Zadrana u kojoj Buovac i Jerak nisu uspijevali otvoriti čistu situaciju za šut svoje momčadi. Zadar je obrani izlazio previše visoko, premda za to i nije bilo potrebe budući da gosti nemaju tako snažnu vanjsku liniju.
No, nakon toga Zadar se brzo pribrao i okrenuo stvari u drugom smjeru. Umjesto Buovca u 16. minuti u igru ulazi Bašić koji je znatno ubrzao zadarski napad, pa se stvarao višak na krilu, a uspio je Bašić i ponešto toga pogoditi. Ipak, ključnu stvar domaći su napravili onog trenutka kada su počeli igrati obranu u svom pravom izdanju nakon čega su se brzo otvarali u napadu i, što je najvažnije, golovima iz kontri razbili do tada usporeni ritam utakmice. Gosti se u prvom poluvremenu još nekako drže, s lijevog krila sve što je mogao pogodio je Hibšer, tri sedmerca realizirao je Filipović, ali unatoč tome kao da se samo čekalo kada će Zadar ubaciti u višu brzinu i riješiti sve dvoje. Dogodilo se to početkom drugog poluvremena, Ninčević je istrčao nekoliko kontri, svoj su doprinos dodali Brkljača i Bašić i u 44. minuti bilo je 21:14, dovoljno za mirnu završnicu Zadrana koji su tako došli do devete pobjede u sezoni.
 


ZADAR SLAD 34 (14) – SENJ WALLENBORN 24 (11)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 200. Suci: Hunjadi i Zečević (oba Zagreb).
ZADAR SLAD: Vučković 1, Jerak 1, Žeravica 3, Buovac 4, Peronja, Peša, Balent, Brkljača 5, Torbarina, Humbolt 4, Markić 2, Bašić 4, Cota, Ninčević 10 (1). Trener: Roko Paleka.
SENJ WALLWNBORN: Šimunović, Tomljanović 4, Bijondić, Pleša, Zelić 1, Katulić 2, Horvat 3, Zrinski, Magdić 1, Lopac 5 (2), Saršon, Ključanin, Filipović 3 (3), Hibšer 5. Trener: Nikola Ćupić.
Sedmerci: Zadar Slad 1 (3); Senj W. 5 (8).
Isključenja: Zadar Slad 10 minuta; Senj W. 8 minuta.




 


Mladi navijači


Nekolicina igrača iz mlađih kategorija Zadar Slada pokušala je zastavama i bubnjevima, poput kakve navijačke skupine, razbuditi poslovično uspavane Mocire. S obzirom da je riječ o djeci pučkoškolske dobi nije bio realno očekivati da svojim glasom mogu potaknuti ostale u dvorani na navijanje, no vrijedi istaknuti ovaj pokušaj da se i na tribini malo zagrije atmosfera. Iako je protiv Senja bilo nešto više gledatelja nego obično još se jednom potvrdilo da Zadrani u Mocirama već godinama nemaju pravu domaćinsku atmosferu. Šteta, posebno kad se zna da je ovo najkvalitetnija momčad koju Zadar ima nakon 2004. kada je na godinu dana ušao u Prvu ligu.


 


Dukat prva liga


Rezultati 11. kola: Zadar Slad – Senj Wallenborn 34:24, Solin – Crikvenica 21:30, Županja – Trilj 32:24, Prelog – Arena 33:33, Umag – Slatina 25:24, Kaštela – Ivančica (sinoć), Gorica – Đakovo (sinoć).
Redoslijed: Crikvenica 20, Zadar Slad 18, Gorica (-1) 16,. Senj W. 15, Arena 14, Županja 14, Ivančica (-1) 12, Đakovo (-1) 9, Kaštela (-1) 8, Umag 6, Trilj 5, Prelog 5, Solin 4, Slatina 4 boda.
U 12. kolu (5./6. prosinca) igraju: Arena – Zadar Slad, Trilj – Kaštela, Đakovo – Crikvenica, Ivančica – Solin, Senj W. – Županja, Slatina – Prelog, Gorica – Umag.


 


1. HMKRL (1994.), 1. KRUG


ZADAR SLAD 31 (17)
OLIMPIJA 12 (6)
ZADAR – Dvorana Mocire. Suci: Čubrić i Surać (oba Zadar).
ZADAR SLAD: Perić, Čaldarević 2, Merhar 3, Brkić 1, Vlatković 2, Maričić 6 (1), Arbanas 5, Zrilić, Malenica 2 (1), Bukva 5, Malčić 2, Klasanović 2, Ledenko, Tikulin 1 (1). Trener: Frane Kardum.
OLIMPIJA: Bumbak, Valinčić, Zaninović, F. Lasan 2, N. Šprljan, Ferara, Lovrić 3, A. Lekaj 1 (1), J. Šprljan 3 (1). Lasan, Vulin, Pečarica 3 (1), Jozić. Trener: Ratko Latin.
Sedmerci: Zadar Slad 3 (4); Olimpija 3 (3).
Isključenja: Zadar Slad 6 minuta; Olimpija 2 minute.