Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bez šuta i obrane nema bodova

Autor:

29.11.2009. 23:00
Bez šuta i obrane nema bodova

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kad se uzme u obzir da smo imali lošu šutersku večer s lošim postotkom za dva (11-32) onda se nije moglo nešto više učiniti – kazao je Dražović


Neće po dobrome pamtiti košarkaši Borik-Puntamike svoje treće ovosezonsko gostovanje. Na krajnjem istoku Hrvatske, u baranjskom gradiću Dardi, jednostavno nisu imali spreman odgovor na razigrani domaći sastav koji je trenutačno suvereni vladar A-1 lige. Od prve do 40. minute košarkaši Darde su nametnuli svoj ritam kojim su iz minute u minutu povećali svoju prednost koja je većim dijelom utakmice bila između 10 i 15 razlike, a najveće probleme su imali pod samim obručima gdje su veliki posao za domaćina odrađivali 217 centimetara visoki Ivan Krolo i njegov partner Kamaldin Gamma. Kod Puntamičana je postojala ogromna želja da se pokušaju vratiti u rezultatsku neizvjesnost, no nedaće sa ozljedama i bolešču koje su ih pratile cijeli tjedan prije utakmice ipak su uzele svoj danak, pa se konačni minus od 18 poena ipak čini malo previsokim u odnosu na omjer snaga koji bi trebao biti da je trener Neven Plantak imao na raspolaganju kompletni i zaliječeni sastav. Sličnog razmišljanja je i Tomislav Dražović koji je u Baranji uspio u dvadesetak minuta provedenih na parketu ubaciti 5 poena, ali se u konačnici utopio u sivilo cijele momčadi što dokazuje i mršavi momčadski valorizacijski učinak od 34 indeksna poena naspram čak 104 domaćina.
– Cijelu utakmicu smo bili u zaostatku i nije lako kad gledaš u leđa protivnika, no nismo mogli nešto više učiniti u situaciji u kojoj smo se našli. Nismo se predavali i pokušavali smo sustići prednost Darde, ali osim do sedam zaostatka u trećoj četvrtini (47:40) nismo uspjeli bliže doći. Razloge možemo najviše tražiti u činjenici da smo bili bez Olivarija i Čakaruna, a samo sedam igrača je bilo na treningu krot protekli tjedan. Kad se uzme u obzir da smo imali lošu šutersku večer s lošim postotkom za dva (11-32) onda se nije moglo nešto više učiniti – kazao je Dražović koji je kao najveći problem istaknuo Dardin centarski dvojac Krolo – Gamma koji su ubijali svaki pokušaj Puntamičana za povratak u egal rezultat.
– Nezaustavljivi su bili Krolo i Gamma koji pored visine kojom obiluju su odlično iskorištavali taj prostor pod košem i kažnjavali nas u serijama. Pored njih dvojice odličan je bio i Zvonimir Ridl (37-godišnjak) kojemu se uopće godine ne osjete na igri, a i vanjska linija Čamagajevac, Meznarić i Mandić su nadopunjavali ovaj tercet i nismo im mogli puno toga učiniti, pogotovo nekompletni i poluspremni nakon lošeg tjedna obilježenog ozljedama i polovičnim radom na treninzima – pronašao je Dražović glavne uzroke visokog poraza, ali nije zato propustio pohvaliti košarkaški ambijent u Dardinoj dvorani.
– Igrali smo pred krcatom malom dvoranom (1000 gledatelja)koji su napravili odličnu košarkašku atmosferu. Unatoč tome što nam se kao gostima zviždalo bio je veliki gušt igrati. Puno bolje nego kad se čuje škripa patika po parketu. To je vrlo pozitivno i ne viđa se baš često po parketima A-1 lige. Malo tko će u takvom ambijentu i uz takvu igru uspjeti ih dobiti u njihovoj dvorani.
Vi se okrećete suboti i novom domaćem ispitu. Stiže vam Dubrovnik koji je u posljednja tri kola uspio upisati dvije pobjede i lagano se budi iz početne krize.
– Kad igramo u Jazinama imamo imperativ pobjede i dosad smo uspijevali to odraditi bez greške. Dubrovčani su opasni i trebat ćemo se dobro potruditi ako mislimo upisati petu pobjedu. Ipak nam je puno lakše igrati doma, a u gostima ćemo nadam se uspjeti do kraja skinuti neku pobjedu koja bi nam osigurala veliki mir po pitanju glavnog cilja sezone, ostanka u ligi – za kraj je kazao Dražović.
 


 ŠIBENIK TONE SVE DUBLJE




Sedmo kolo ponudilo je zanimljive dvoboje u kojima su uglavnom domaćini profitirali. Najteže je bilo Dubravi koja je očito podcijenila Kaštel galeriju koja je cijelu utakmicu vodila i na kraju izgubila u posljednjoj minuti. Osim Kaštelana i Puntamičana kao gosti su se loše proveli i Splićani koji nisu uspjeli doći do prve gostujuće pobjede. Svjetlost nije dopustila iznenađenje, kao ni Dubrovčani koji su svladali Zabok. Jedini gosti koji su uspjeli u ovom kolu naškoditi domaćinima su Trogirani koji su Šibeniku priredili peti ovosezonski poraz i prikovali ih na dno prvenstvene ljestvice.