Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bosna pala, slijede Litvanci

Autor:

29.11.2009. 23:00
Bosna pala, slijede Litvanci

Foto: Zvonko KUCELIN



Neću puno filozofirati nego reći da smo bili u ovoj utakmici daleko bolji i motiviraniji protivnik, što nam je donijelo zasluženu pobjedu. Uspjeli smo dati mlađim igračima po koju minutu i, što je najvažnije, preživjeli smo bez ozljeda, kazao je Sagadin
Košarkaši Zadra isprali su poraz od Arisa nadmoćnom predstavom nad Bosnom koja je na svom drugom gostovanju u Krešinom domu ispraćena s više od 100 poena u svojem košu. Nakon utakmice nije se imalo nešto pametno za reći, jer je sve bilo vidljivo od prvih minuta utakmice. Trener gostiju iz Sarajeva, Vlada Vukoičić nije mogao nakon minusa od 50 poena ništa komentirati nego čestitati svom kolegi Zmagi Sagadinu na više nego zasluženoj pobjedi.
– Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, jer su vodili svih 40 minuta i ne mogu ništa konstruktivno za reći nakon 50 poena minusa – izjavio je nakon utakmice vidno utučeni Vukoičić, a ništa rječitiji nije bio ni Sagadin koji je pored upisana dva boda najsretniji što nitko od njegovih igrača nije ozlijeđen.
– Neću puno filozofirati nego reći da smo bili u ovoj utakmici daleko bolji i motiviraniji protivnik, što nam je donijelo zasluženu pobjedu. Uspjeli smo dati mlađim igračima po koju minutu i, što je najvažnije, preživjeli smo bez ozljeda – telegrafski je izvijestio Sagadin kojemu je već u poluvremenu utakmice s Bosnom u misli nastanilo gostovanje u utorak kod Šialiauija na sjeveru Litve.


Izjavili su:


MARINO ŠARLIJA, ZADAR
– Bosna nije bila na našoj razini. Odigrali smo odličnu obranu i, što je najvažnije, mi mlađi igrači smo dobili koju minutu što smo, nadam se, na pravi način iskoristili.
JURE ŠKIFIĆ, ZADAR
– Odlično smo odigrali utakmicu u kojoj smo svi pridonijeli s nekim učinkom. Obranom smo ih slomili, iako su borbena momčad i ne dopuštaju lagano da zabiješ. Također smo bili raspoloženi i u napadu, a nadam da će se to nastaviti i u Litvi.
PAVLE MARČINKOVIĆ, ZADAR
– Bosna je došla oslabljena, što je nama mlađima u sastavu omogućilo da dobijemo minutu više na parketu i dobro je to izgledalo. Najviše je tome pridonijela ta potpora starijih suigrača koji nas cijelo vrijeme bodre i uz njih je lakše igrati na samom parketu.
FELIKS KOJADINOVIĆ, BOSNA
– Od početka se vidjelo da su Zadrani bolji protivnik i nismo se dobro proveli. Alibi nam je što nam je nedostajalo četvero važnih igrača i nama su bitnije sljedeće dvije utakmice s izravnim konkurentima za očuvanje ostanka u ligi.