Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Jugo vratilo trajekt iz Preka (FOTOGALERIJA)

Autor:

29.11.2009. 23:00
Jugo vratilo trajekt iz Preka (FOTOGALERIJA)

Foto: Zvonko KUCELIN



Današnje jako jugo izazvalo je velike poteškoće u odvijanju pomorskoga prometa, otežavajući u više navrata redovito isplovljavanje. Problema je kako doznajemo bilo na brzobrodskoj liniji za Sali i plovidbi katamarana iz Ista. Kasnio je brod iz Rave, a na odredište u planirano vrijeme nisu stigli ni putnici koji su se u 8 i 30 sati iz Zadra uputili u Preko.
– Otežani vremenski uvjeti izazvali su kašnjenja i propuštena putovanja, pa tako katamaran za Sali nije isplovio jutros u 5 ni u 10 sati, a onaj iz Ista isplovio je s jednim satom zakašnjenja, pri čemu je pristao samo na Molat, bez zaustavljanja na Zapuntelu i Brgulju. Zbog jakog juga na vrijeme nije isplovio ni brod Lara, koji je iz Rave krenuo sa dva sata zakašnjenja, te je i on pritom pristao izravno u Zadar, bez zaustavljanja na Ižu, kaže Željko Medur, voditelj agencije Jadrolinije u Zadru, dodavši još kako trajekt koji je iz Zadra krenuo u 8 i 30 došao do Preka, ali su mu pristajanje onemogućili jaki vjetar i valovi, tako da se zajedno s putnicima morao vratiti natrag.
U Policijskoj upravi Zadarskoj tijekom jutra zabilježenih dojava, odnosno prijavljenih oštećenja izazvanih vremenskim uvijetima nisu imali, a manji kvar, doznajemo u Elektri, nastao je na dalekovodu prema Ninskim stanovima, koji je pak intervencijom djelatnika brzo saniran.
Temperature neuobičajeno visoke za ovo doba godine prate nas inače već neko vrijeme, a iako bi prosinac trebao biti nešto hladniji od protekloga mjeseca, pravu zimu, kaže meteorolog Duško Kraljev, možemo očekivati tek u siječnju. Danas će vjetar već oslabiti, a sutra bi trebalo, kaže Kraljev, biti malo bure. Očekuje se i kiša, a od subote ponovno jugo.
– Još ovaj tjedan vrijeme će biti promjenjljivo, no prosinac će dalje ipak biti malo hladniji s temperaturama primjerenijim za vrijeme u kojem se nalazimo, prognozira Kraljev.