Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Motiv ruže kao simbol nade

Autor:

29.11.2009. 23:00
Motiv ruže kao simbol nade

Foto: Adam VIDAS



Ružica Lučić se uz izradu adventskih vijenaca bavi još i drugim motivima. Među njima posebno je izdvojila venecijanske maske, koje će, nada se autorica, također imati prilike izložiti
U Gradskoj knjižnici Zadar – ogranak Arbanasi u tijeku je izložba adventskih vijenaca, koje je izradila Ružica Lučić. Otvorena pred nekoliko dana izložba će trajati do početka prosinca, a ujedno je i prodajnog karaktera.
Vijenci su izrađeni od ukrasnih vrpci, grančica i svijeća, a ono što ih razlikuje od ostalih adventskih vijenaca, kaže Ružica, ponajviše je izbor materijala, odnosno korištenje ručno izrađenih ruža od satena, koje se protežu kroz sve radove.
– Izradom vijenaca bavim se već nekoliko godina iz hobija, a kako sam dosad imala dosta upita, počevši od prijatelja i poznanika pa do šireg kruga zainteresiranih, ovoga puta u suradnji s djelatnicima knjižnice došla sam na ideju da ih izložim, kaže Lučić, koja se uz izradu adventskih vijenaca bavi još i drugim motivima. Među njima posebno je izdvojila venecijanske maske, koje će, nada se autorica, također imati prilike izložiti.