Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Budite jedinstveni – nosite unikate

29.11.2010. 23:00
Budite jedinstveni – nosite unikate


Svi koji još ne znaju što pokloniti bližnjima za Božić brzo u Gradsku knjižnicu Zadar. Najveći izbor unikatnog nakita po povoljnim cijenama čeka svoje vlasnike. Nakit je dio izložbe otvorene sinoć na pultu Gradske knjižnice Zadar mlade umjetnice Morane Rogić koja se na taj način zadarskoj publici predstavila drugom samostalnom izložbom.
– Umjetnost, glazba i književnost izvori su na kojima naša Morana traži inspiraciju. Za nju je izrada nakita ujedno i eksperimentalno poigravanje tehnikama, a proizvodi koji nastaju svi su unikatni, jedinstveni i neponovljivi baš kao i autorica, rekla je na otvorenju izložbe Iva Pejković.
Unikatni i ručno rađeni nakit “Morana Only jewelry” izrađen je od širokog asortimana materijala: staklo, staklene perle, polimerska glina, poludrago kamenje, drvo, posrebrene, lakirane i mesing žice samo su neki od materijala u kojima autorica izražava svoju umjetničku slobodu. Njezino dugogodišnje iskustvo izrade nakita vidljivo je u samim produktima od kojih je svaki pažljivo izrađen, a na izložbi su se jedni uz druge našli neki autoričini stari radovi kao i oni novijeg datuma. Uz nakit autorica je jednim malim dijelom izložila i svojevrsne produkte svog eksperimentiranja, kutije za nakit, šalice i drvo izrađene decoupage tehnikom.
– Ono što je važno reći za mene jest da volim eksperimentirati i to se vidi u mojim radovima. Od mene uvijek možete toliko toga očekivati jer nikad ne znam gdje će me moja mašta odvesti, opisala je sebe i svoj rad u dvije crtice umjetnica. A njena želja za eksperimentiranjem vidljiva je i u njezinim poduhvatima koje priprema za budućnost. Morana, naime, namjerava napraviti i kolekciju nakita za muškarce te se tako okušati i u tom području. Ne radi to zbog novca, kako kaže, nego iz ljubavi prema umjetnosti, ali nada se da će Zadrani naučiti malo više cijeniti unikatni nakit.
Izložba Morane Rogić “Morana Onli jewelry” bit će otvorena do 4. prosinca 2010. godine, a svi zainteresirani, osim u Gradskoj knjižnici, nakit mogu pogledati na web stranicama www.moranaonly.webs.com ili www.moranaonly.deviantart.com, a za narudžbe mogu se obratiti na broj telefona 095 856 0454 ili facebook stranicu: Morana only jewellry.