Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Romeu Kindi sudit će se ponovno, ukoliko se vrati iz Australije

29.11.2011. 23:00
Romeu Kindi sudit će se ponovno, ukoliko se vrati iz Australije


Bibinjac s australskim državljanstvom nakon izricanja nepravomoćne presude pušten je iz pritvora da na slobodi čeka pravomoćnost, odnosno odluku Vrhovnog suda, nakon čega je iskoristio svoje zakonsko pravo na žalbu, ali i okolnost da mu nisu bili oduzeti dokumenti te je u međuvremenu otputovao u Australiju


Vrhovni sud RH ukinuo je presudu kojom je 40-godišnji Bibinjac Romeo Kinda još u svibnju 2009. godine nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od dvije godine i deset mjeseci zatvora. Kindi se pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedao sudac Boris Babić, sudilo zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda zadarskom policajcu Josi Bubnjaru, a kako je to kazneno djelo Kinda počinio u vrijeme trajanja uvjetne kazne, osuda mu je opozvana.
Bibinjac s australskim državljanstvom nakon izricanja nepravomoćne presude pušten je iz pritvora da na slobodi čeka pravomoćnost, odnosno odluku Vrhovnog suda, nakon čega je iskoristio svoje zakonsko pravo na žalbu, ali i okolnost da mu nisu bili oduzeti dokumenti te je u međuvremenu otputovao u Australiju.
Kinda je, podsjetimo, bio optužen da je 17. srpnja 2008. godine u večernjim satima u Bibinjama automobilom pokušao pregaziti policajca Bubnjara, tadašnjeg inspektora za narkotike. U optužnici se navodilo da je Kinda u pokušaju bijega pred policijskim službenicima Odjela za droge PU zadarske, koji su ga zaustavili, naglo startajući svojim BMW-om nasrnuo na Bubnjara, koji je pao na poklopac motora, a zatim i na asfalt te se zahvaljujući svojoj spretnosti samo lakše ozlijedio.
Kinda se, međutim, branio da mu je u vožnji ispala leća, te da je stao uz cestu kako bi je pronašao. Ispričao je kako ima veliku dioptriju te da “s -13 jako slabo vidi, čak i na razdaljini od svega metar, dva”. Dodao je da mu je upravo u tom trenutku netko počeo lupati po automobilu zbog čega se on prepao pomislivši kako su to ljudi kojima je bio dužan novac. Sudsko vijeće Županijskog suda Kindi nije povjerovalo, a sudeći po odluci Vrhovnog suda, niti oni.
Prije sudskog postupka za napad na policajca Bubnjara Kindi se sudilo zbog preprodaje opojnih droga, otmice i mučenja, a tom je prilikom bio osuđen na godinu i osam mjeseci s rokom kušnje od četiri godine.