Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Šakama obranio svoju ljubimicu od pit bula

29.11.2011. 23:00
Šakama obranio svoju ljubimicu od pit bula


U želji da obrani svog, od nasrtaja drugog psa, u ponedjeljak poslijepodne lakše je ozlijeđen 76-godišnji prof. Dragomir Mišljenac, sudski tumač za strane jezike i nekadašnji gradski savjetnik za međunarodne i gradske veze. Nesvakidašnji obračun dogodio se na predjelu Voštarnice, dok je po navici nakon ručka mirno šetao sa svojom mješankom škotskog ovčara, Bilom.
– Incident se dogodio na Putu Murata kada je pit bul, kojeg je bez povodca vodila još uvijek nepoznata žena, napao mješanku u vlasništvu Zadranina (76), a njega potom ugrizao za ruku – izvijestili su iz zadarske policije koja još uvijek traga za vlasnicom opasnog psa.
Srećom, sve je prošlo bez većih posljedica i za profesora i za njegovu ljubimicu koju je spasio iz ralja razjarene i opasne životinje.
– Dohvatio me s dva zuba za prst srednjak i doslovno ga probušio, ali me je više od toga zabolio stav vlasnice. Taj je pas očito opasan i nije ga smjela voditi bez brnjice i povodca, a posebice što se nedaleko nalaze Doma za odgoj djece, dječji vrtić i osnovna škola – ispričao je Mišljenović na čiju mješanku se pit bul zaletio čim ju je ugledao. Njegova je vlasnica razgovarala s nekom ženom i vidjela kada se pas zatrčao, no nije pomoglo ni njezino dozivanje i naredbe da stane.
– U sekundi se stvorio kraj nas i moju Bilu zgrabio za vrat. Strašno sam se uplašio da će ju zadaviti pa sam ga započeo udarati šakom po glavi sve dok je nije pustio, ali je onda mene dohvatio za prst – prisjećao se Mišljenac koji je potom vlasnici psa prigovorio zbog neodgovornosti s obzirom da je riječ o opasnoj pasmini. Iako je vidjela da mu ruka krvari nije ga, kaže, niti priupitala je li sve u redu, već samo drsko dobacila: “Da, moj je terminator”. Slučaj je odmah prijavio policiji, a oni su, kaže, sačinili zapisnik.
– Ne namjeravam podići kaznenu prijavu protiv te žene, ali bih volio da ju netko upozori kako ne bi i dalje opasnog psa vodila bez brnjice ili povodca – poručio je umirovljeni profesor.
Inače, policija je dan ranije na području Poluotoka trojici Zadrana ispisala prekršajne prijave upravo stoga što su opasne pse vodili među mnoštvom ljudi bez brnjice, a koncem prošle godine na zagrebačkom je sudu presuđena i prva zatvorska kazna u trajanju od deset mjeseci vlasniku pit bula koji je ugrizao šestogodišnju djevojčicu. Sudsko vijeće prema 27-godišnjem Zagrepčaninu nije imalo milosti iako je djevojčica tek lakše ozlijeđena, a pas mu je eutanaziran.