Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Irena Devčić jednoglasno izabrana za predsjednicu GO HSS-a

29.11.2013. 23:00
Irena Devčić jednoglasno izabrana za predsjednicu GO HSS-a


Irena Devčić, dosadašnja potpredsjednica zadarske Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke, u petak je na izbornoj skupštini izabrana za predsjednicu gradske organizacije. Kao jedini kandidat, Devčić je izabrana jednoglasno, kao i dvojica potpredsjednika – Ivica Kostović i Grgo Anzulović. HSS-ovci su izabrali i osam delegata za županijsku skupštinu, pet za gradsku organizaciju stranke, tajnika i blagajnika.
Prilikom glasovanja koje je u ovoj stranci javno, pokazalo se ono što HSS-ovci drže svojim najvećim blagom i bogatstvom, a to je, kažu, složnost i jedinstvenost u promišljanju i idejama.
– Nastavit ćemo se zalagati za jeftinije dječje vrtiće jer je cijena u Zadru zaista previsoka. Iako, na žalost, nemamo niti jednog vijećnika u Gradskom vijeću, mi pratimo proračun i u što se ti novci ulažu. Jako puno se ulaže u sport, što ne držimo lošim, već smo mišljenja da bi se dio tog novca mogao usmjeriti i prema vrtićima te tako pomoći najosjetljivijima, a to su obitelji s većim brojem djece i s jednim roditeljem – kazala je Devčić, napominjući kako je jedan od prioritetnih HSS-ovih programa  razvoj zelenog poduzetništva, odnosno zelenih energenata i zelene tehnologije. Istaknula je kako je HSS uvijek nekako bio više okrenut općinama i ruralnim dijelovima, a u urbanim sredinama kao da se nije snalazio.
– Razlog tome možda su programi koji nisu bili usmjereni na ljude u gradu, na njihov probleme. Zato ćemo se ubuduće fokusirati više na socijalne programe, na zeleno poduzetništvo koje u Zadru kasni u usporedbi s drugim gradovima – naglasila je Devčić osvrćući se i na problem prometne infrastrukture u Zadru koje drži jako lošom. Stoga će se, kaže, HSS-ovci nastaviti zalagati za iznalaženje rješenja u prometu, a posebice za izgradnju biciklističkih staza i nogostupa kako bi se zaštiti najugroženiji sudionici u prometu.