Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vatrogasci spasili gospodarski objekt

29.12.2011. 23:00
Vatrogasci spasili gospodarski objekt


Dojavu o požaru na krovištu uz gospodarski objekt u Lišanima Ostrovičkim vatrogasci su zaprimili oko 10.15 sati, nakon čega su tamo upućena tri vozila iz JVP Benkovac i jedno iz DVD-a Lišane
Zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Benkovac i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lišane, jučer je spašen jedan gospodarski objekt u Lišanima Ostrovičkim.
Županijski vatrogasno-operativni centar (VOC) dojavu da je vatra izbila na nadstrešnici, odnosno krovištu uz sam gospodarski objekt, zaprimio je oko 10.15 sati nakon čega su tamo upućena tri vatrogasna vozila i četiri vatrogasca iz JVP Benkovac, a na požarište je izišlo i vozilo DVD-a Lišane s jednim vatrogascem. Zajedničkim snagama vatrogasci su u svega 15-ak minuta ugasili vatru koja je već bila zahvatila i nekoliko bala sa sijenom, a koje je vlasnik uskladištio upravo ispod krovišta na kojem je izbio požar. U jednom trenutku drvene grede krovišta, koje su nagorjele, popustile su pod teretom crepova i urušile se, no vatrogasci su ipak uspjeli spriječiti da se vatra proširi na gospodarski objekt na koji je krovište bilo naslonjeno.
Materijalna šteta, kao i uzrok požara, bit će utvrđeni naknadno.
Osim ovog požara, vatrogasci su imali još nekoliko intervencija, no mahom zbog požara na otvorenim površinama gdje je izgorjelo nešto trave.