Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Žive jaslice u Crnom privukle brojne mještane

Autor: Suzana Bandić

29.12.2012. 23:00
Žive jaslice u Crnom privukle brojne mještane

Foto: Ivan JAMIČIĆ



– Naše jaslice jedine su žive jaslice na prostoru Zadarske županije. Bilo je nekih pokušaja organizacije živih jaslica i u drugim mjestima, ali to su samo statisti. Samo mi se možemo pohvaliti jaslicama koje su i za gledanje i za slušanje -Darko Wertheim, predsjednik MO Crno


Djeca i mladi iz Crnog zajedno s članovima Kulturno umjetničkog društva i MO Crno sinoć na mjesnom nogometnom igralištu priredili su jubilarne, desete žive jaslice.
Iako ih nisu poslužile vremenske prilike organizatori su svojim sumještanima priredili ugodnu zabavu uz božićne pjesme te kratke igrokaze s prigodnom tematikom. Temeljem biblijskih tekstova osmoškolci i srednjoškolci su odjeveni u nošnju nalik autentičnoj iz vremena Isusova rođenja uprizorili situacije navještaja anđela Gabrijela Mariji, njen susret s Elizabetom, razgovor s Josipom, dolazak u svratište, rođenje Isusa te pohod mudraca.
– Naše jaslice jedine su žive jaslice na prostoru Zadarske županije. Bilo je nekih pokušaja organizacije živih jaslica i u drugim mjestima, ali to su samo statisti. Samo mi se možemo pohvaliti jaslicama koje su i za gledanje i za slušanje – kazao je Darko Wertheim, predsjednik MO Crno koji je sve “lovorike” za hvalevrijedan događaj ipak prepustio sumještanki Tiliji Čotić, predsjednici KUD-a Crno. Wertheim je istaknuo kako je inicijativa bila upravo njezina kao i najveće zasluge za organizaciju i provedbu ideje da se u njihovom malom mjestu uživo dočara pravi mali Betlehem.
– Posljednjih godina sami naši mladi se sve više samostalno organiziraju i nadopunjuju tako da im odrasli mještani tek nešto malo pomažu – rekao je Wertheim izražavajući nadu da će se ova sada već desetogodišnja tradicija održavati i u buduće.