Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U vodi se igraju štafeta, ronjenja malih utega…

29.12.2016. 23:00
U vodi se igraju  štafeta, ronjenja malih utega…


Voda, prskanje, igračke na napuhavanje, torta, grickalice… Ovo zvuči kao opis savršenog rođendana svakog djeteta. U realizaciju jednog takvog projekta prije dva mjeseca krenulo je zatvoreno bazensko plivalište „Višnjik” pri ŠC Višnjik.
Preduvjet za proslave dječjih rođendana jest da su plivači. A da bi sve prošlo što sigurnije, odmah na početku animatori s djecom provjeravaju njihove plivačke sposobnosti. Nakon toga se raspoređuju u grupe, ovisno u umijeću i zabava može početi. Samom rođendanu prethodi i razgibavanje i zagrijavanje.
– Rođendan je kao mali trening. Jer, pred svaku fizičku aktivnost dobro je napraviti razgibavanje. U bazenu onda nakon tuširanja i provjere sposobnosti kreću igre, od štafete do ronjenja malih utega, kazuje djelatnik Nikica Vlatković. A reakcije su do sada jako pozitivne:
– Djeca su prezadovoljna, roditelji još više, i to nam jako znači. Dva sata u bazenu prolete u tren. No i nakon bazena kreće tuširanje i suđenje, te jednostavno zajedničko druženje u prostoriji s grickalicama i sokovima, govori Vlatković.
– Zabava se tako nastavlja dalje, uz muziku i ples, a interes je jako velik. Vrijeme za proslavu rođendana popunjeno je najviše što može biti. Jer, na bazenu su i treninzi, tu su i utakmice, tako da su rođendanski termini uglavnom vikendom, priča Vlatković.
Što se tiče programa, on je pak prilagođen po godištima. Mlađi više vole igre, a stariji natjecanja, kazuje djelatnica Nevia Mavra.
– O samoj dobi najviše ovisi i program, kao i to da su djeca plivači. A mali Zadrani su uistinu dobri plivači. Uz košarku, to nam stvarno dobro ide. A i vodene rođendane često znaju za svoje mališane koristiti naši vaterpolisti i skakači u vodu, koji su do sada često bili naši najveći korisnici. Nadamo se da će se u budućnosti ova naša ponuda proširiti i među drugim roditeljima, govori Mavra.
Što se tiče cijene, ona je prilagođena te iznosi 50 kuna po djetetu (minimum 15 uzvanika), a uključuje tri sata proslave, animaciju, plivalište, piće i grickalice, pozivnice, te CD s fotografijama rođendana.