Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Jusup: Presudio nam je Cibonin presing

Autor: Andrija Dešpoja

30.01.2010. 23:00
Jusup: Presudio nam je Cibonin presing

Foto: Zvonko KUCELIN



Triler utakmica s tragičnim epilogom za sve ljubitelje zadarske košarke je izazvala različite emocije kod stratega obaju momčadi. Velimir Perasović imao je puno sretnije lice naspram vrlo zajapurenog Danijela Jusupa. Čovjek je sjeo na klupu Zadra i ubilježio tri poraza od čega i prvi u Krešinom domu u Nlb natjecanju. Ipak slika na terenu je ponudila svega što jedna košarkaška utakmica može ponuditi, a na kraju je kao pobjednik izašla euroligaška Cibona iako je po Jusupu upravo Zadar tri puta dobio i tri puta izgubio utakmicu.
– Meni je stvarno žao što smo izgubili utakmicu. Osjećam se izuzetno prazno, jer smo praktički tri puta dobili i tri puta izgubili utakmicu. Očito je da će trebati još neko vrijeme da sjednemo i ja igračima i oni meni. Mislim da ovakve stvari nam se na domaćem terenu ne smiju događati – kazao je još vruć Jusup nakon utakmice i odmah dao uzroke koji su najviše utjecali da Zadar ostane bez pobjede.
– Rekao sam igračima prije utakmice da će utakmicu odlučiti osvojene lopte i skok. Tako je i bilo. Nedopustivo da izgubimo čak 18 lopti i k tome dopustimo Ciboni da prevlada u skoku. Veliki problem nam je pravio Cibonin presing koji nas je onemogućio da prebacimo loptu u drugo polje. To je odlučilo, žao mi je stvarno, ponajprije navijača, ali nakon ovog poraza mislim da su nam šanse za ulazak u Final four svedene na minimum – zaključio je Jusup, a pobjednik Perasović nije skrivao oduševljenje još jednim skalpom u Krešinom domu.
– Iznimno sam sretan zbog pobjede, jer nas je praktički dovela do ulaska u Final four što je naš primarni cilj. Poraz od Hemofarma nas je dosta uzdrmao i znali smo ukoliko ovdje izgubimo bi se našli u velikim problemima. Pušemo i na hladno kad vidimo kako su nas snašle ozljede i općenito rasipanje momčadi – kazao je Peras i pokušao dočarati utakmicu kako ju je on vidio.
– Dolaskom Jusupa na klupu Zadra promijenjen je stil igre i da nisu još pohvatali njegovi igrači taj koncept. Znali smo ako izdržimo strpljivošću i bez brzih šuteva da ćemo imati sve veću šansu. Imali smo jako puno problema sa napadačkom igrom Zadra pogotovo u prvom poluvremenu. Uspjeli smo ipak odreagirati izrazito dobro napadački i odigrali smo pametno u završnici kad smo igrali na njihove najslabije obrambene igrače u tom trenutku. Ovdje  je jako teško pobijediti i ovo je sigurno jedan veliki podstrek za nas – za kraj je kazao Perasović.