Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Velika sportska dvorana u Višnjiku postala plesni podij

30.01.2011. 23:00
Velika sportska dvorana u  Višnjiku postala plesni podij


U velikoj sportskoj dvorani Višnjika, koja je nakratko pretvorena u plesni podij, zaplesali su se klasični standardni i latinoamerički plesovi. U prekrasnim, blještavim kostimima natjecalo se oko 180 parova iz cijele Hrvatske pa i jedan par iz Bosne i Hercegovine


Osim košarkaških  tenisica parketi zadarskog  Višnjika imali su priliku osjetiti i  plesne cipelice. Naime, nakon  Jazina i “Trofeja grada Zadra”  ples se preselio u Višnjik, ali  ovoga puta na jednoj višoj razini, Zadar je dobio državno  prvenstvo u standardnim i latinoameričkim plesovima. Organizator prvenstva je dosadašnji organizator “Trofeja”  plesna škola “Studio 1”. Voditelji  škole su Oliver i Sandra Brala,  profesionalni plesači, finalisti  brojnih nacionalnih i međunarodnih natjecanja te uspješni  treneri koji već desetljeće treniraju mlade zadarske plesače.
– S obzirom da ove godine  organiziramo državno prvenstvo pa dolazi i više parova,  naravno bilo je logično da  ćemo se preseliti u prikladniji  prostor. Tu je sve na  određenom nivou, imamo  svlačionice, veliku dvoranu s  puno prostora i mogućnost da  natjecanje organiziramo na  najvišem nivou, objasnio je Oliver Brala novu lokaciju. A natjecanje je zaista održano na  jednoj puno višoj razini nego  do sada.
 Natjecanje je počelo već u  jutarnjim satima. Od 10 do 15  sati održan je bodovni turnir  koji se i do sada organizirao u  Jazinama. Nakon turnira plesači su dobili stanku, a zatim je  počelo veliko natjecanje, tj.  državno prvenstvo u trajanju  od 16 do 21 sat. Državno prvenstvo u Zadar je stiglo zahvaljujući trudu “Studija 1” koji  je organizacijom “Trofeja grada  Zadra” dobio je najbolju ocjenu među tri hrvatska plesna  kluba za organizaciju ovakve  vrste natjecanja. Kao nagradu  Zadar je dobio državno prvenstvo.
 U velikoj sportskoj dvorani  Višnjika, koja je nakratko pretvorena u plesni podij, zaplesali  su se klasični standardni (tango, engleski valcer, bečki valcer) i latinoamerički (samba,  rumba, cha cha cha i sl.) plesovi. U prekrasnim, blještavim  kostimima s pomno uređenom  šminkom i frizurama natjecalo  se oko 180 parova iz cijele Hrvatske pa i jedan par iz Bosne i  Hercegovine. I ove godine natjecanje je završeno uspješno  kao i do sada s nadom da će  postati tradicija, a Zadar, osim  centra košarke, pretvoriti i u  centar standardnih i latinoameričkih plesova.