Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bodovi bitni, igra za zaborav

30.01.2012. 23:00
Bodovi bitni, igra za zaborav


Pobjeda nad Kvarnerom donijela je mir u svlačionicu Sonik-Puntamike nakon što su doživjeli pomalo iznenađujući poraz u Dubrovniku. Zeleni su zasjeli na peto mjesto prvenstvene ljestvice i sigurno optimističnije mogu planirati naredna dva teška gostovanja u nizu, u Zaboku i Križevcima. Nije protiv Riječana nimalo bilo jednostavno iako su Puntamičani cijelu utakmicu držali vodstvo u svojim rukama. Odluka je pala u samoj završnici u kojoj su se bolje snašli Plantakovi igrači iako je bilo dosta uspona i padova u samoj igri. Jedan od boljih pojedinaca zelenih na parketu bio je Petar Marić koji se pokazao na kraju najefikasnijim sa 15 poena.
– Uzeli smo ta dva boda koja su nam bila iznimno bitna, a igru treba što prije zaboraviti. Imali smo razdoblja i dobre i loše igre, srećom prevladale su ove bolje minute i lakše se diše, pogotovo nakon neugodnog poraza u Dubrovniku. Sad nam je još više žao kad vidimo da smo mogli s tom dubrovačkom utakmicom olakšati puno muka koje nas čekaju u nastavku prvenstva.
Riječani su se držali u egalu praktički do kraja utakmice iako su imali tek dvojicu raspoloženih igrača. Slomili ste ih tek u posljednje tri minute, a djelovalo je nakon njihovog povratka iz minusa od 10 poena da je pobjeda opasno ugrožena.
– Zaustavili smo im niske igrače Češkovića i Blajića dok su pod košem neumoljivi bili Šimović i Cinac. Dok su njih dvojica igrala, Riječani su držali priključak. Ipak za pobjedu u gostima treba više od dva raspoložena igrača i bilo je izvjesno da neće izdržati do kraja u takvim uvjetima. Mi smo se doveli u opasnu situaciju prvenstveno zbog naše taktičke nezrelosti, jer smo dopuštali gostima priliku za povratkom umjesto da prelomimo utakmicu na 10 razlike. Srećom, to nas nije koštalo pobjede iako je zabrinjavajuće izgledalo.
Slijede vam dva teška gostovanja. Možete li konačno zablistati u gostima, ako ne već sljedeći vikend u Zaboku onda možda nakon toga kod demolariziranih Križevčana.
– Nismo ove sezone uspjeli nikoga dobiti u gostima iako smo bili jako blizu u nekoliko utakmica. Problem je uvijek bio taj vanjski šut koji nikako da nam krene. Vjerujemo svi u svlačionici da se mora i nama više otvoriti, a ako nam se otvori onda su nam šanse za pobjedu u gostima itekako dobre. Zabok je apsolutni favorit u sljedećem kolu što ne znači da ćemo se olako predati. Bolja šansa su nam Križevci koji ne izgledaju dobro, no to je tek za dva tjedna i mnogo toga se dotada može promijeniti. Koncentracija nam je usredotočena samo na Zabok i idemo tamo odigrati što bolje možemo bez pomišljanja na predaju – zaključio je Marić.