Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Daniel Paleka i Katarina Lukašević šahovski prvaci OŠ Smiljevac

30.01.2012. 23:00
Daniel Paleka i Katarina Lukašević šahovski prvaci OŠ Smiljevac


Daniel Paleka i Katarina Lukašević šahovski su prvaci Osnovne škole Smiljevac. Do titule najboljih šahista škole došli su na školskom prvenstvu koje je održano proteklog vikenda i na kojem je sudjelovalo dvadeset i četvero djece – šesnaest dječaka i osam djevojčica.
Paleka je do titula prvaka došao superiornom igrom i ni u jednom potezu nije doveo u pitanje osvajanje prvog mjesta. Ostvario je stopostotni učinka, sedam bodova u sedam partija. Ovo mu je peta godina zaredom da osvaja školsko prvenstvo. Inače je član ŠK Casper, gdje je lani s kadetskom momčadi osvojio treće mjesto.
Puno napetije je bilo u konkurenciji djevojčica gdje su nakon sedam kola Katarina Lukašević, Ana Kardum i Marta Kardum imale po šest bodova. Titula o pobjednici pala je u doigravanju gdje je najviše pokazala Katarina Lukašević.
Školu šaha u OŠ Smiljevac vodi učitelj Ivan Jakić, inače šahovski FIDE majstor i kapetan ŠK Zadar. Njegovi učenici ove godine osvojili su prvenstvo Zadarske županije u šahu za dječake i djevojčice te su izborili pravo natjecanja na prvenstvu Dalmacije u Splitu.
Redoslijed (dječaci): Paleka 7, L. Kardum 6, Škara 5, P. Kardum, Santro, Janković, Ceranja 4.
Redoslijed (djevojčice): Lukašević, A Kardum, M. Kadrum 6, Burčul 3,5, D. Miočić 3, Lasić 2, M. Miočić 1, Škara 0,5.