Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Magistarski rad obranila Anita Gržan Martinović

Autor: Ante Rogić

30.01.2013. 23:00
Magistarski rad obranila Anita Gržan Martinović

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je održana javna obrana znanstvenog magistarskog rada Anite Gržan Martinović, prof. Rad pod naslovom Interkulturalna analiza boja: engleski, hrvatski i talijanski jezik Gržan Martinović je branila pred stručnim povjerenstvom u sastavu: dr. sc. Vesna Muhvić-Dimanovski, viša znan. suradnica, dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić, docentica, i dr. sc. Danica Škara, red. prof.
Magistarski rad Anite Gržan Martinović ima 197 stranica, te je podijeljen u šest poglavlja, a dva velika poglavlja podijeljena su na velik broj podpoglavlja.
– Tema koju je Anita Gržan Martinović odabrala za svoj magistarski rad vrlo je zanimljiva, ali istodobno i zahtjevna. Riječ je, naime, o fenomenu boje koji je nedvojbeno vrlo kompleksan i višeslojan te ga je nemoguće promatrati i istraživati iz samo jednog kuta. O tome govori i magistrandica, prije svega u dijelu svojega rada posvećenom teorijskoj podlozi koja joj je poslužila kao polazište za istraživanje, istaknula je u svojoj ocjeni dr. sc. Vesna Muhvić-Dimanovski. Navodi kako je doprinos rada prije svega u tome što su se definirala pojedina značenjska polja u kojima se najčešće koriste boje, dok s druge strane utvrđivanje stupnja ekvivalencije u tri jezika upozorava na moguće probleme u prevođenju
– Osim nekih manjih, prije svega tehničkih, nedostataka smatram da magistarski rad Anite Gržan Martinović svojom temom, metodologijom, razradom i zaključcima zadovoljava uvjete koji se očekuju pri izradi takvoga rada. Kandidatkinja je pročitala relevantnu literaturu iz područja kojim se bavi, skupila opsežan korpus koji je uspješno analizirala te donijela valjane zaključke, ističe u svojoj ocjeni dr. Muhvić-Dimanovski.