Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Dirnuti filmom o zajednici Cenacolo

30.01.2014. 23:00
Dirnuti filmom o zajednici Cenacolo


Probudi misionara u sebi, naslov je niza susreta koje je ovaj tjedan u Gradskoj knjižnici organizirala zajednica Cenacolo. Gost tribine u četvrtak navečer bio je don Ivan Filipović. Na početku susreta prikazan je film koji govori o počecima i širenju, kao i načinu djelovanja zajednice Cenacolo. U njemu majka Elvira otkriva kako je uopće došlo do osnivanja prve kuće, kako ju je Bog nadahnuo na takav način djelovanja…
Don Ivan Filipović je kazao kako ga uvijek iznova dira film, te bi najradije ostao još pola sata u razmišljanju.
– Živim u zajednici već 20-ak godina i mogu reći kako je velika stvar koju smo proživjeli s majkom Elvirom. Danas se puno govori o problemima, prvenstveno novčanim, i kako ih riješiti. U svemu tome, ispod svega toga, postoji odgovor na sve probleme, a on je Isus Krist. On je rješenje svih naših problema. Ovako može zvučati irealno, čudno, ali danas smo ovdje da posvjedočimo da je to moguće, kazao je Filipović istaknuvši kako je zadaća misionara da prenese živoga Boga pored sebe.
– Srce misionarskog života je donijeti živoga Boga tamo gdje ga nema. Ovo tvrdim iz osobnog životnog iskustva, kazao je Filipović. Istaknuo je kako je majka Elvira znala u njima probuditi život.