Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Karla želi otići na mjesec

Autor: Marija Knežević

30.03.2009. 22:00
Karla želi otići na mjesec

Foto: Filip BRALA



Karla Šešelja (11) iz Briševa kraj Zadra ponosna je vlasnica zemljišta na Mjesecu! Dobila ga je od prijatelja Ivana Lelasa (37) iz Omiša. On je civilni pilot i već dugo zna za Karline planove o karijeri. Ona, naime, želi postati astronautkinja. Željela je to od malena, a sad na “prvoj destinaciji” koju želi posjetiti u svojim vanzemaljskim avanturama, ima i teren.
– Gledala sam onaj film s Tom Hanksom, Apollo 13 se zove, i bilo mi je super kako raketom putuju na Mjesec. I ja to želim raditi – kaže Karla čiji bi susjed u budućnosti moga biti upravo Tom Hanks. I on je, baš kao i John Travolta, Tom Cruise, Roman Abramovič i mnogi drugi poznati, vlasnik zemlje na mjesecu. Bogati ne moraju biti jer se teren na zemljinu satelitu može naći već od pet lipa po kvadratu. Vlasnika zemljišta na mjesecu na svijetu ima, procjenjuje se, oko 3 milijuna.
Karlina parcela od 4.000 kvadrata nlazi se uz krater Campanus. Brat Lovre (15) već ima planove sa zemljištem. S ponosom nam je pokazala crvenu točkicu na karti na kojoj se nalazi i njena parcela.
– Ona će nas sigurno izvući iz krize, samo neka dobijemo građevinsku dozvolu i apartmani su tu za čas – šali se Lovre. Podršku o planovima o svemirskom turizmu imaju i od mame Mirjane.
– Nisam ni znala da se to može tako kupiti, svi smo se jako iznenadili, kaže „mama Miki”.
Karla ide u četvrti razred Osnovne škole Šime Budinića.
– Prijatelji iz razreda su isto bili oduševljeni i odmah su me pitali hoću li i njih povesti na Mjesec, a ja sam rekla da bih to rado učinila – kaže Karla ne skidajući osmjeh sa usana.
Karlina velika ljubav je i hip-hop. I unatoč “krivom žanru” glazbe obećala je kako će nakon ovog poklona naučiti plesati i “Moonwalk” koji je “patentirao” Michael Jackson.