Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Preko gospara do bodova spasa

Autor: Andrija Dešpoja

30.03.2010. 22:00
Preko gospara do bodova spasa

Foto: Filip BRALA



Imamo tri utakmice u nizu na svom parketu (Dubrovnik, Dubrava, Šibenik) i izglednu situaciju da će doći do zacrtanog cilja, no želimo riješiti sve dvojbe već večeras – kaže Petani


Pobjeda u večerašnjem dvoboju protiv Dubrovnika u Jazinama donosi košarkašima Borik-Puntamike konačnu potvrdu toliko željenog ostanka u ligi. Poraz u Splitu već je zaboravljen iako igračima sigurno nije bilo jednostavno zaboraviti prezentaciju na Gripama nakon “jezikove juhe” koju su morali popiti od strane uvijek temperamentnog trenera Nevena Plantaka. Sigurno i s potpunim pravom, jer u Splitu Puntamičani nisu uopće ličili na onu agresivnu, skočnu i pobjeda željnu momčad kako su navikli svoje navijače u posljednja dva mjeseca. Ipak, sve loše iz Splita imaju priliku ispraviti danas protiv “gospara” koji sigurno ne dolaze u Jazine s bijelom zastavom. Motiva ne nedostaje ni jednima ni drugima, a bodovi su od velike važnosti. No, po riječima Tea Petanija, organizatora igre zelenih, Dubrovčani će svoju priliku za bodove morati tražiti negdje drugdje.
– Dubrovnik dolazi osokoljen s dvije pobjede u nizu (Šibenik, Dubrava) i sigurno žele načiniti podvig i u Jazinama protiv nas. Svaka im je utakmica kvalifikacijska i očekujem vrlo tešku utakmicu s konačnim ishodom koji bi nam donio rješenje pitanja ostanka u ligi. Imamo tri utakmice u nizu na svom parketu (Dubrovnik, Dubrava, Šibenik) i izglednu situaciju da će doći do zacrtanog cilja, no želimo riješiti sve dvojbe već večeras – na prvu će Petani koji upozorava na vedete Dubrovčana.
– Imaju odličnu šutersku liniju predvođene Krušlinom pristiglom iz Cibone, pa Oštrića i ubojitog Šćepanovića, a pod obručima ordiniraju ne previsoki centri poput Vranješa i Lučića koji su vrlo okretni i skloni kombinatorici. No, pored svega navedenog treba istaknuti kako smo mi ti koji smo favoriti i to smo dokazali pobijedivši ih dva puta ove sezone.
Malo ste prespavali posljednji susret u Splitu.
– Nismo u Splitu bili onakvi kakvi smo zapravo u posljednje vrijeme. Od početka smo ušli loše u utakmicu, Split se odvojio i nismo bili u stanju vratiti se u ravnopravan položaj. Nadskakani smo, u dosta navrata smo bili izblokirani i tu je bilo jasno da ćemo se loše provesti. Pokazalo se opet da ako ne odigramo s visokom dozom agresivnosti, ako nemamo skok onda teško možemo doći u situaciju da uzmemo bodove. Najveća kazna nam je bila nakon svega slušati trenerovu žučnu analizu našeg mlakog pristupa. Takve stvari nam se ne smiju ponavljati ni u slučaju da danas pobijedimo Dubrovnik i osiguramo opstanak. Cilj nam je do kraja osvojiti Ligu za ostanak gdje nam je konkurent Split i ne fali nam motiva da do kraja svaku utakmicu odigramo u pobjedničkom ritmu.
Raspored 5. kola: Borik-Puntamika – Dubrovnik (18 sati), Kaštel galerija – Split, Dubrava – Šibenik.