Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Izražavamo se verbalno, neverbalno, načinom odijevanja

30.03.2011. 22:00
Izražavamo se verbalno, neverbalno, načinom odijevanja


Okolina stvara sliku o nama na temelju vanjštine, izgleda i ponašanja, što velikim dijelom čini način na koji se izražavamo i kojim se riječima koristimo. Prvi razgovor s novim partnerom presudan je i ključan, rijetko ima druge prilike, rekla je Tešin Peršić, dodajući da se izražavamo verbalno, neverbalno, načinom odijevanja


“Poslovni razgovori, pravilno izražavanje i izlaganje” naziv je jučerašnjeg predavanja koje je održano u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Zadar. Predavanju je nazočio velik broj djelatnika iz gospodarskog i javnog sektora, a držala ga je Alex Tešin Peršić.
Na seminaru je bilo riječi o tome kako voditi poslovni razgovor, kako izlagati i kako što sažetije, pravilnije i točnije izraziti željenu misao te kako uspješno razgovarati sa stranim partnerima. Ove vještine posebno su pogodne voditeljima, osobama u svakodnevnom kontaktu s klijentima, glasnogovornicima i osobama koje daju izjave za medije te općenito svima koji žele unaprijediti svoje poznavanje jezika i govorništva.
– Okolina stvara sliku o nama na temelju vanjštine, izgleda i ponašanja, što velikim dijelom čini način na koji se izražavamo i kojim se riječima koristimo. Prvi razgovor s novim partnerom presudan je i ključan, rijetko ima druge prilike, rekla je Tešin Peršić, dodajući da se izražavamo verbalno, neverbalno, načinom odijevanja.
– Pravilno izražavanje nije važno samo u poslovnim odnosima, već i u svakodnevnom životu. Primijetili smo da hrvatski menadžeri u zadnje vrijeme dosta rade na sebi. Ljudi su sve više svjesni da na svojim vještinama treba raditi, da to nije nešto što je bogodano, zaključila je Tešin Peršić.


 TROŠENJE VREMENA NA POZDRAVNE GOVORE




U Hrvatskoj se više radnog vremena utroši na pozdravne govore nego što se izgubi na vrijeme štrajkova, zanimljivost je iznesena na jučerašnjem predavanju. Opći je dojam da na javnim događajima organizatori, a osobito političari izgube mjeru i potroše previše vremena na pozdravne govore.