Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vrančić novi predsjednik zadarskog HDZ-a

30.03.2012. 22:00
Vrančić novi predsjednik zadarskog HDZ-a


Grozdana Perić nije prošla niti u izboru za Gradski odbor, gdje je izabrano 19 od ukupno 27 kandidata
Gradonačelnik Zadra dr. Zvonimir Vrančić izabran je za novog predsjednika zadarskog HDZ-a. Od ukupno 179 članova koji su pristupili glasovanju, za Vrančića se opredijelilo 125 glasača, dok je za jedinu protukandidatkinju, Grozdanu Perić, glasovalo njih 46, izabranih na skupštinama 28 temeljnih ogranaka.
U početnom dijelu 9-satne sjednice kojem su nazočili novinari, okupljenima se obratila dosadašnja predsjednica Ana Lovrin. Podnoseći izvješće o radu, rekla je kako je prije 8 godina u Zadru bilo 1.110, a danas 3.224 člana HDZ-a te da se članstvo stalno povećava. U posljednjih 22 godine HDZ je sam ili u koaliciji na  vlasti u Zadru i Zadarskoj županiji.
– Ljestvicu smo postavili visoko i iako smo u našoj 9. izbornoj jedinici osvojili 8 od 14 mandata, izgubili smo parlamentarne izbore. Jedan je od razloga to što su se glasovi srednjeg centra razbili na više strana te bi već za prve lokalne izbore trebalo jačati tu koaliciju, rekla je Lovrin.
Od 27 priloženih članova izabran je novi gradski odbor od 19 članova, u koji, zanimljivo, nije ušla kandidatkinja za predsjednicu Grozdana Perić, kao i 5-člani nadzorni odbor te 52 izaslanika za Izbornu skupštinu, za koju se prijavilo čak 92 delegata. Prvi izabrani izaslanik za Opći sabor je predsjednik GV-a Živko Kolega.