Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Više od tisuću Zadrana u potrazi za kradljivcem

30.03.2017. 22:00
Više od tisuću Zadrana u potrazi za kradljivcem


Krađa deset kajaka, koja se prije nekoliko dana dogodila u Ulici Andrije Hebranga u Zadru, mogla bi posve uništiti skori početak sezone vlasniku jedne gradske turističke tvrtke koja se bavi iznajmljivanjem kajaka i bicikala. PU zadarska je izvijestila kako je protiv nepoznatog počinitelja podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu.
Vlasnik ove tvrtke, 34-godišnji Filip Vulić, sav očajan objavio je putem Facebooka poziv za pomoć u pronalasku ovih kajaka. Taj poziv je do jučer poslijepodne ‘šeralo’ gotovo tisuću ljudi.
– Ova plovila, koja sam čuvao u dvorištu jedne tvrtke, zadnji put sam vidio prije osam dana. No, u razgovoru sa zaposlenicima ove tvrtke i stanarima ‘Pet nebodera’, došao sam do pretpostavke kako se krađa najvjerojatnije dogodila tijekom proteklog vikenda. Policiji sam rekao i kako sam siguran da u ovako obimnoj krađi nije sudjelovala samo jedna osoba, već najmanje njih dvije, a možda i više, da se to dogodilo tijekom noći, kao i da su za nju koristili kamion, govori Vulić, dodajući kako se kamionom moglo prići blizu ograde dvorišta u kojem su kajaci bili smješteni.
– Svaki kajak dug je četiri metra i težak oko 30 kilograma, što znači da da ga može podignuti malo snažnija osoba. Ipak, deset kajaka je velik broj za ukrasti, osobito što držim kako su ih sve odvezli odjednom, a ne u više navrata, budući da bi im to bilo preopasno, priča vlasnik ove tvrtke, koji otkriva kako je cijena novog kajaka ovog modela oko 6500 kuna, dok se polovni može nabaviti za četiri tisuće kuna.
– Čak i da sada imam tih 40 ili 65 tisuća kuna, koje nažalost nemam, ne bih mogao odmah otići u trgovinu i kupiti ova plovila, budući da mi odgovara samo ovaj model koji sam posjedovao. Naime, njihova težina je prikladna za iznajmljivanje, a moji klijenti koriste ih ovdje u Zadru i s vanjske, južne strane cijelog Dugog otoka. Zbog toga mi je najveća šteta što se ovo nedjelo dogodilo neposredno pred početak nove sezone, tako da su mi došli u pitanje prihodi za cijelu ovu godinu u poslu od kojeg živim, ističe Vulić, dodajući kako mu slabašnu utjehu pruža činjenica da mu uskoro dolaze četiri nova kajaka, koje je prethodno naručio.
Inače, Vulićeva tvrtka uključena je u organizaciju Zadar Outdoor festivala 2017., koji je na programu od 27.- 30. travnja. Ne pronađu li se ovi kajaci, jasno je kako se natjecanje na njima neće održati.
Vulić je tijekom jučerašnjeg poslijepodneva na svom Facebook profilu napisao i da će osoba čija informacija dovede do pronalaska kajaka biti nagrađena s pet tisuća kuna.