Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hajdemo u planine!

Autor:

30.05.2009. 22:00
Hajdemo u planine!

Foto: Adam VIDAS



Planinarsko društvo Paklenica iz Zadra organiziralo je Planinarsku noć u subotu te slobodan ulaz u NP Paklenicu i ručak u Borisovom domu u nedjelju za sve zainteresirane. Događaj je organiziran u okviru otvorenih dana povodom 110 godina postojanja PD Paklenica.
– Svrha otvorenih dana je privući što veći broj građana i ukazati im da postoje druge mogućnosti, a ne samo boravljenje u gradu. Zahvalio bih upravi NP Paklenica što nam je pomogla u organizaciji događaja. Glavna manifestacija u okviru obilježavanja obljetnice održat će se sredinom lipnja u Gradskoj loži gdje će se postaviti izložba na kojoj ćemo prezentirati sav arhivski materijal od prvih dana postojanja društva do danas, kaže predsjednik PD Paklenica Arsen Pirc.
Pirc ističe kako činjenica da društvo postoji već 110 godina govori do se radi o ozbiljnom i jakom društvu. To potvrđuje i podatak kako društvo broji oko 450 članova. Od značajnijih aktivnosti predsjednik je najavio kako će se ove godine nastojati krenuti u obnovu planinarskog doma u NP Paklenica za što će trebati pomoć građana i drugih organizacija.