Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Za kraj lake note u Kranjčevićevoj

Autor: Šime Ćurko

30.05.2009. 22:00
Za kraj lake note u Kranjčevićevoj

Foto: Vedran SITNICA



Tražeći motive za Zagreb na Stanovima sigurno razmišljaju o tome da bi bilo lijepo sezonu završiti makar s jednom pobjedom u gostima


Ne bi na Stanovima imali ništa protiv da je sezona završila onog trenutka kad su bili sigurni da ne mogu niže od 11. mjesta. Proširenje lige tako je izravno pomoglo Zadru da ne mora u kvalifikacije u kojima bi, s formom u kojoj je trenutačno momčad Dalibora Zebića, teško prošao bilo kojeg od potencijalnih protivnika u Drugoj ligi. No, kad je odlučeno da ima mjesta za čak 16 prvoligaša Zadrani su mogli odahnuti. Sve do prošlog kola kao cilj pred prvu momčad je postavljeno osvajanje makar desetog mjesta, no ni tu malu misiju Zadar nije uspio ostvariti. Nakon mučenja protiv Croatije Sesvete u prošlom kolu, u kojem su Sesvećani jedva sakupili momčad, padaju u vodu sve tvrdnje odgovornih na Stanovima da im momčad vrijedi više od pretposljednje pozicije. Vrijedi li Zadar ovoliko ili onoliko ne dokazuje se imenima igrača u momčadi ili pukom tvrdnjom nekog klupskog dužnosnika već rezultatima na terenu. Zadar ih nije imao i to je činjenica. Sve ostalo samo su opravdanja koja mogu i(li) ne moraju imati prave osnove.
Pred Zadrom je još gostovanje u Kranjčevićevoj ulici. Što će biti tamo teško je prognozirati, posebno nakon onakve kamilice koja je gledateljim poslužena protiv Sesvećana. Dvoboj sa Zagrebom ni o čemu ne odlučuje kad je riječ o Zadru, koji ne može ni naprijed ni natrag s 11. mjesta. Kad je riječ o “pjesnicima” oni su neočekivanom pobjedom u Maksimiru u prošlom kolu došli u poziciju da na kraju sezone mogu biti peti na ljestvici. Nije da će im to nešto posebno donijeti, ali u svakom slučaju bolje je biti peti nego – šesti.
– Odigrat ćemo utakmicu bez opterećanja u kojoj će priliku dobiti mladi igrači. Ostanak smo osigurali, deseti ne možemo biti tako da jedino što nam preostaje je korektno odraditi utakmicu i učiniti sve da izbjegnemo poraz – smatra Marin Ljubičić. Tražeći motive za Zagreb na Stanovima sigurno razmišljaju o tome da bi bilo lijepo sezonu završiti makar s jednom pobjedom u gostima. Zadar je dosad uhvatio četiri boda na strani (četiri remija), ali nijednom ove sezone nije pobijedio. U tom dijelu lošija je samo sezona 2004./05. kada je Zadar na gostovanju uzeo tek jedan bod (Osijek 1:1). Jasno, s tim učinkom Zadrani tada nisu uspjeli izboriti ostanak u ligi.
– Bez obzira što bismo i s tri boda ostali na istom mjestu bilo bi lijepo sezonu zavšiti pobjedom. Šteta zbog propuštene prilike protiv Intera u Zaprešiću, da smo tamo pobijedili vjerujem da nam deseto mjesto ne bi pobjeglo – vratio je Ljubičić malo film unatrag. Ovih dana na Stanovima bi se trebala početi slagati momčad za sljedeću sezonu. Hoće li u njoj biti mjesta i za Ljubičića?
– Ne znam, postoje osobe koje vode računa o tome. Oko budućnosti svoje karijere ja puno ne brinem.


 PONOVNO S ČETVORICOM U OBRANI




Zadrani će danas, kao i s Croatijom prošle nedjelje, igrati u formaciji 4-4-2. Tko će istrčati na travnjak u Kranjčevićevoj ulici može se samo nagađati. Prema onome što je Dalibor Zebić najavio u prvoj momčadi treba očekivati Luku Begonju, Franka Bilavera, Juru Jerbića i Anđela Srzentića.
Vjerojatni sastav (4-4-2): Ježina – Maruna, Puljić, Skočibušić, Jozinović – Begonja, Jerbić, Ljubičić, Župan – Srzentić, Šaranović. Pričuve: Vuković, Bećiri, Šiklić, Ćurjurić, Gregov, Rašo, Mitrović. Nedostaju: – .