Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Lopovi krali plinske boce, gorivo i alat

Autor: Suzana Bandić

30.05.2010. 22:00
Lopovi krali plinske boce, gorivo i alat

Foto: Filip BRALA



Pod okriljem noći s petka na subotu nepoznati je počinitelj provalio u kafić Alfa na Voštarnici te je iz dva aparata za zabavu ukrao novac oštetivši 47-godišnjeg vlasnika za tisuću kuna. Iste noći nepoznati počinitelj provalio je i u spremište za plinske boce poduzeća Bakmaz u Lišanima Ostrovičkim, odakle je odnio 12 punih plinskih boca, vrijednost kojih je procijenjena na pet i pol tisuća kuna. U Ulici Kneza Krbavskog u Zadru provaljeno je u osobno vozilo citroen berlingo odakle je, policiji još uvijek nepoznat, počinitelj ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Vlasniku, 49-godišnjem Zadraninu, pričinjena je materijalna šteta u iznosu od 800-tinjak kuna. Policija još uvijek traga i za nepoznatim drznikom koji je provalio u dva teretna vozila marke mercedes u Benkovcu. Lopov je iz teretnjaka odnio 100-tinjak litara dizel goriva, CD autoradio i više komada raznog alata. Vlasnik je oštećen za procijenjen iznos od devet tisuća kuna. Protiv nepoznatih počinitelja policija je podnijela kaznene prijave.
Vozio pijan i bez dozvole
Tijekom akcije Vikend prometni policajci su u subotu oko 4.10 sati u Privlaci zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Alkotestiranjem mu je izmjereno čak 2,65 promila alkohola u krvi. Uvidom u njegovu dokumentaciju policajci su utvrdili da je vozilom upravljao tijekom trajanja zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Muškarac je zbog toga priveden u policijske prostorije na triježnjenje te je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog vožnje pod utjecajem alkohola te zbog izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera.
U jedrilici na vezu eksplodirao plin
Zbog curenja plina iz plinske instalacije u petak je, oko 16.30 sati, došlo do eksplozije u unutrašnjosti jedrilice marke “vancouver 38” naziva “Nimbus˝ na vezu u biogradskoj marini Kornati. U vrijeme eksplozije 64-godišnji vlasnik i njegova dvije godine starija supruga, oboje državljani Velike Britanije, nalazili su se na krmi plovila, no na sreću nisu ozlijeđeni. Materijalna šteta uzrokovana eksplozijom naknadno će biti utvrđena.