Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Maleni plesači zaplesali na hitove Beyonce i Lady Gage

Autor: Valentina Mlađen

30.05.2010. 22:00
Maleni plesači zaplesali na hitove Beyonce i Lady Gage


U Arsenalu je održan veliki Završni koncert za roditelje 2010. gdje je nastupilo 14 osnovnih škola s više od 250 djece koja su izvela 23 plesne točke.
Riječ je o tradicionalnom završnom koncertu, što ga već 15 godina organizira Udruga za promicanje ritmike i plesa “Ritam” Zadar u Mocirama, a ove godine, prvi put, je održan u prostoru Arsenala. Osim polaznika osnovnih škola, s kojima ova Udruga uspješno surađuje već niz godina, na koncertima redovito zaplešu i oni najmanji, vrtićkog uzrasta, a tako je bilo i ove godine. Zaplesali su mali plesači vrtića iz Sukošana, Škabrnje, Posedarja i Poličnika, a njihove točke osim osmijeha izazvale su i burne pljeskove. Publika je, naravno i ove godine, u rekordnom broju popratila predškolce i osnovnoškolce u izvođenju pomno uvježbanih točaka. Zavrtjeli su se neki od starih hitova 50-ih, 70-ih i 80-ih, ali ipak su prevladavale koreografije na pjesme pop-diva Beyonce i Lady Gage.
Za završni koncert djeca se pripremaju marljivo tijekom cijele godine, a kako nam je istaknuo profesor Darko Gutić iz udruge “Ritam” on dolazi kao velika završnica rada kroz godinu. Naime, osim završnog koncerta organizira se i božićni koncert, sudjelovanje na karnevalu, ali djeca po školama sudjeluju i na manifestacijama koje se održavaju tijekom godine.
– Ples je izvrsna stvar, posebno za ove najmanje uzraste tijekom osnovnoškolskog obrazovanja. Kroz igru i glazbu oni uče koreografije od lakših stupnjeva ka težima, a kad završe i sami su spremni osmišljavati koreografije i biti vođe. Takvim načinom usmjeravamo ih za druge aktivnosti kasnije, nekoga u sport, nekoga za ples i slično. Oni su već dovoljno kreativni i istrenirani da se uključe u ono što ih privlači, rekao je profesor Gutić. Njegove riječi dokazali su plesači izvrsnim snalaženjem na pozornici uz maštovite koreografije i zahtjevne plesne korake. Kao nagradu za rad učenici su dobili diplome za završene stupnjeve.
Djeca i učenici koji su ove godine nastupili na završnom koncertu s ponosom predstavljaju svoje škole i vrtiće, pa su tako ove godine zaplesale: plesna skupina nižih razreda te prvog, četvrtog, petog i šestog, sedmog i osmog razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje, plesna skupina nižih razreda OŠ Briševo, plesna skupina nižih razreda i skupina viših razreda OŠ Galovac, plesna skupina nižih razreda i skupina viših razreda OŠ Posedarje, plesna skupina nižih razreda i skupina viših razreda OŠ Poličnik, plesna skupina nižih razreda OŠ Krune Krstića, plesna skupina nižih razreda i skupina viših razreda OŠ Murvica, plesna skupina nižih razreda i skupina viših razreda OŠ Privlaka te plesna skupina viših razreda OŠ Škabrnja.