Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U osam dana napadnuta četiri policajca, dvojica lakše ozlijeđeni

Autor: Suzana Bandić

30.05.2010. 22:00
U osam dana napadnuta četiri policajca, dvojica lakše ozlijeđeni

Foto: Zvonko KUCELIN



Posljednji napad, kada je lakše ozljede zadobio 41-godišnji policajac dogodio se u petak oko 13.15 sati na predjelu Stanova prilikom intervencije zbog narušavanja javnog reda i mira
U svega osam dana na zadarskom su području prilikom policijskih intervencija napadnuta čak četiri policajca od kojih su dvojica lakše ozlijeđeni.
Posljednji napad, kada je lakše ozljede zadobio 41-godišnji policajac dogodio se u petak oko 13.15 sati na predjelu Stanova prilikom intervencije zbog narušavanja javnog reda i mira. U dvorište obiteljske kuće u Kijevskoj ulici na Stanovima sukobili su se 37-godišnjak i 34-godišnjak s jedne te 26-godišnjak s druge strane. Policajci su pokušali miriti aktere verbalnog i fizičkog sukoba, a prilikom privođenja 26-godišnjaka koji je zatečen na svojoj kućnoj adresi u susjednoj Petrčanskoj ulici, mladić je verbalno napao policajce i pobjegao. No odmah potom na njih je nasrnuo njegov 17-godišnji brat, koji je 41-godišnjeg policajca udario šakom u glavu. Protiv maloljetnog nasilnika podnesena je kaznena prijava zbog kaznenoga djela sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Trojica izgrednika, 37-godišnjak, 17-godišnjak i 34-godišnjak privedeni su u popodnevnim satima sucu za prekršaje u Zadru zbog narušavanja javnog reda i mira nakon čega je 34-godišnjaku određen pritvor. Policija još uvijek traga za 26-godišnjakom.
Svega sedam dana ranije jedan je 18-godišnji Zadranin pokušao nogom udariti policajca koji je došao na intervenciju zbog prometne nesreće, što je ovaj izazvao ukradenim vozilom i sa 1,37 promila alkohola u krvi. Mladić je, naime prvo ukrao automobil suzuki swift, koji je ispred zgrade na Putu Murata 42-godišnja vlasnica ostavila nezaključanog s ključem u bravi. Tim je vozilom u alkoholiziranom stanju u večernjim satima udario u parkirani fiat punto. Nakon pokušaja napada na policajca 18-godišnjak je priveden u policijske prostorije na kriminalističku istragu, a potom je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće te zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Policija je podnijela i prijavu protiv 47-godišnjaka iz Zadra koji je svega nekoliko sati kasnije tijekom iste večeri pod utjecajem alkohola, od 1,63 promila, skrivio prometnu nesreću na Branimirovoj obali i potom omalovažavao policajca, ali i protiv 36-godišnjaka koji je noć ranije, nakon što je prijavljen za narušavanje javnog reda i mira u Ulici Miroslava Krleže u predjelu Maraska parka udario šakom u glavu 46-godišnjeg policajca koji je došao nakon dojave.
S obzirom da je pružao otpor prilikom uhićenja nad njim su uporabljena sredstva prisile, pa je potom s lisičinama priveden u službene policijske prostorije. Nakon kriminalističke istrage policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu, a zaradio je i optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.