Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kraj još jednog uspješnog ciklusa

30.05.2012. 22:00
Kraj još jednog uspješnog ciklusa


Koncertom su zadarske glazbenice, violistica Lucija Brnadić i pijanistica Gordana Pavić, zatvorile ovosezonski ciklus Mladih zadarskih glazbenika u sklopu kojeg se zadarskoj publici, na besplatnim koncertima, predstavljaju vrsni glazbenici potekli iz Zadra. Ciklus se nastavlja s početkom iduće koncertne sezone HNK Zadar u jesenskim mjesecima.


“Topli zvuci viole” odjekivali su u utorak navečer Svečanom dvoranom Sveučilišta u Zadru tijekom još jednog koncerta iz ciklusa Mladi zadarski glazbenici Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru. Ovim koncertom zadarske glazbenice, violistica Lucija Brnadić i pijanistica Gordana Pavić, zatvorile su ovosezonski ciklus Mladih zadarskih glazbenika u sklopu kojeg se zadarskoj publici, na besplatnim koncertima, predstavljaju vrsni glazbenici potekli iz Zadra. Ciklus se nastavlja s početkom iduće koncertne sezone HNK Zadar u jesenskim mjesecima.
Mlade glazbenice predstavile su se s djelima Franza Schuberta, Alberta Ginastere i Paula Hindemitha. Već afirmirane glazbenice bile su generacija u Glazbenoj školi “Blagoje Bersa” odakle su školovanje nastavile na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od studentskih dana do danas obje koncertiraju solistički, sviraju u komornim ansamblima i s orkestrima. Lucija Brnadić danas djeluje kao solo violistica u Zagrebačkoj filharmoniji, a iz svoje biografije može se pohvaliti i sviranjem punih pet godina u najboljem orkestru Južne Amerike “Simfonijskom orkestru São Paolo”. Gordana Pavić, osim što se bavi koncentriranjem, uspješna je i u pedagoškom radu, te njezini učenici koje vodi u Glazbenoj školi “Ivan Lukačić” u Šibeniku redovito osvajaju nagrade na glazbenim natjecanjima.
Svoju glazbenu karijeru Brnadić je počela sviranjem na violini koju je počela učiti u GŠ “Blagoje Bersa” u klasi profesora Drage Novaka, a potom kod profesora Petra Vrbančića. Diplomirala je violinu u klasi profesorice Maje Dešpalj – Begović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zatim violu u klasi profesora Milana Čunka. Jedno vrijeme bila je članica Zagrebačkih solista, a s njima i danas povremeno surađuje. Stalni je član kvarteta Porin od 1999. godine, a posebnu pozornost posvećuje komornom muziciranju i kroz muziciranje s ansamblom “Cantus”, Zadarskim komornim orkestrom i Varaždinskim komornim orkestrom. Redovito snima za Hrvatsku radio-televiziju.
Gordana Pavić osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završila je u GŠ “Blagoje Bersa” u razredu profesorice Zlate Eterović. Diplomirala je 1994., a magistrirala 2006. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Jakše Zlatara. Iste godine održala je prvi samostalni koncert, dok je tijekom studija uspješno nastupala u Hrvatskom glazbenom zavodu na akademskim produkcijama. Sudjelovala je na brojnim stručnim seminarima, bila stipendistica grada Zagreba, a godine 1997. dobila nagradu “Darko Lukić”. Od 1999. predaje klavir u Glazbenoj školi “Ivan Lukačić” u Šibeniku.