Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Stipe Perica najbolji igrač Zadra prošle sezone

Autor: Drago Bajković

30.05.2013. 22:00
Stipe Perica najbolji igrač Zadra prošle sezone

Foto: Zvonko KUCELIN



U sezoni 2012./13. Stipe Perica je zaslužio prosječnu ocjenu 6,36 čime je uvjerljivo slavio ispred drugoplasiranog Tome Gluića, vratara Zadra


Sve se zna. Stipe Perica, 17-godišnji napadač Zadra dobitnik je ovogodišnjeg trofeja Zadarskog lista “Hrvoje Ćustić” koji se već 12. godinu zaredom dodjeljuje igraču Zadra s najboljom prosječnom ocjenom u tekućem prvenstvu.
Ova prestižna nagrada od 2008. godine nosi ime tragično preminulog igrača Zadra Hrvoja Ćustića i za svakog je igrača od posebnog značaja. U sezoni 2012./13. Stipe Perica je zaslužio prosječnu ocjenu 6,36 čime je uvjerljivo slavio ispred drugoplasiranog Tome Gluića, vratara Zadra.
Perica je priliku dobio u trenutku kada je na klupi Zadra Dalibora Zebića zamijenio Ferdo Milin. Ukupno u sezoni 2012./13. Perica je skupio 20 nastupa i gotovo u svim utakmicama bio je jedan od najbolje ocijenjenih igrača Zadra. To i ne čudi s obzirom na to da je u tih 20 kola postigao osam pogodaka, čemu moramo pridodati još dva protiv Dinama u Kupu (Kup se ne računa u poretku trofeja).
Stipe je na terenu ukupno ove sezone proveo 1.398 minuta, od toga je devet utakmica odigrao svih 90 minuta. U velikoj želji za postizanjem zgoditaka zaslužio je i osam žutih kartona. Perici pripadaju sve čestitke, a nagrada je stigla i u obliku poziva za U-19 reprezentaciju koja nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, što će se odigrati u poljskom Gdanjsku.
Drugo mjesto pripalo je Tomi Gluiću koji je dugo vremena držao vodeću poziciju. Tomo je svojim obranama uvelike pridonio ostanku Zadra u prvoligaškom društvu i pokazao kako se još dugo prvoligaš sa Stanova ne mora brinuti oko vratara. Njegova prosječna ocjena je 6,18. Usput rečeno s tom ocjenom, pa i manjom, prethodnih sezona se mogao podičiti dobitnik ovog trofeja.
Na 3. mjestu je Antonio Mršić koji je ove sezone itekako svojim nastupima oduševljavao navijače momčadi sa Stanova. Svojim golovima iz slobodnih udaraca tjerao je suparničke vratare na očaj.