Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zbor je otvoren za sve studente

Autor: Ante Rogić

30.05.2013. 22:00
Zbor je otvoren za sve studente

Foto: Vedran SITNICA



Studentski zbor je otvoren za sve. U siječnju je mijenjan statut i pravilnik. Zbor funkcionira posve transparentno, rekla je Marina Matiša


Studentski zbor Sveučilišta u Zadru organizirao je javnu tribinu o izvanrednim izborima za članstvo unutar Studentskog zbora. Početkom idućeg tjedna trebali bi biti raspisani naknadni izbori na odjelima za germanistiku, ekonomiju, filozofiju, kroatistiku i slavistiku, zdravstvene studije, lingvistiku i francuske i iberoromanske studije. Svrha tribine je bila prenijeti studentima podrobnije informacije oko rada u Studentskom zboru, istaknuti kreativnost i zajednički angažman oko studentskih pitanja i projekata.
Tribini, barem tako najavljenoj, odazvalo se tek nekoliko studenata.
Zamjenica predsjednika Studentskog zbora Marina Matiša kaže kako je to stvar prošlosti te poziva sve studente da se uključe u rad Zbora.
– Studentski zbor je otvoren za sve. U siječnju je mijenjan statut i pravilnik. Zbor funkcionira posve transparentno, rekla je Marina Matiša.
Studentski zbor čine Predsjedništvo i Skupština. Skupština je vrhovno tijelo koje odlučuje, a sastoji se od svih članova Zbora. Sastaje se jednom mjesečno, a sve sjednice se snimaju, te se rade zapisnici. A kako bi nešto odlučila skupština mora imati kvorum. U radu Studentskog zbora sudjeluju razni odbori, a riječ je o radnim grupama od pet do sedam ljudi.
– U odbor može ući bilo tko od studenata. Dakle, na ovaj način se vidi kako je Zbor otvoren za sve studente, kazala je Matiša.