Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadarska košarkašica Ivana Blažević prvakinja BiH

30.05.2016. 22:00
Zadarska košarkašica Ivana Blažević prvakinja BiH


Košarkašice sarajevskog Play offa, među kojima je i Zadranka Ivana Blažević, nove su prvakinje Bosne i Hercegovine. One su večeras u ponovljenoj utakmici 7. kola Lige 6 slavile na vrućem gostovanju kod Banovića, pred oko 2000 navijača, rezultatom 41:62, te tako osvojile prvi naslov u povijesti kluba. Blažević je bila jedna od ključnih igračica, te je na terenu provela čak 39 minuta, postigavši 11 poena, uz pet skokova.
Zanimljivo, prva utakmica ovih ekipa u Banovićima završila je pobjedom domaćina 69:63, ali je ona poništena zbog nepravine registracije jedne igračice domaćeg sastava. Naloženo je da se susret ponovi, a ovaj put su gošće bile mnogo uspješnije, te su ligu završile na prvom mjestu s pobjedom više od protivnica. Inače, Blažević je veći dio sezone provela u Kvarneru, gdje je bila jedna od najboljih igračica, a kada se riječki klub raspao, preselila je u Sarajevo i nastavila s odličnim igrama. Ovo joj je prvi naslov seniorske državne prvakinje, a drugi ukupno, jer je s juniorkama ŽKK Zadra 2009. osvojila naslov juniorskih prvakinja Hrvatske.
Ujedno, to je i još jedan trofej u košarkaškoj obitelji Blažević, koje je najpoznatiji član Ivanin otac Draženko, bivši igrač KK Zadra, član legendarne generacije iz 1986.