Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

33-godišnjak preminuo prignječen zubatom vilicom radnog stroja

30.05.2017. 22:00
33-godišnjak preminuo prignječen zubatom vilicom radnog stroja


Stravična nesreća na plaži u Sv. Filipu i Jakovu, ispod Turističkog naselja Croatia, vilicom rovokopača-utovarivača, tzv. kombinirke, jučer prijepodne oko 10.40 sati pred svojim fast foodom “Gladna usta” prignječen je 33-godišnji V. B., otac malodobnog djeteta, koji je na mjestu preminuo.
Komunalci Općine Sv. Filip i Jakov jučer su izvodili redovite radove za nadolazeću turističku sezonu, od kafića Faros do restorana brze prehrane, fast fooda “Gladna usta”. Uređivali su plažu i rubnjake hortikulturnih otoka uz drvored, uz nogostup pored lokalne ceste koja uz obalu povezuje Turanj i Sv. Filip i Jakov.
– Fast food je otvorio prošle godine usred ljeta i nakon zimske pauze idućeg vikenda ga je trebao otvoriti, govore u grupi ljudi koji u šoku i s nevjericom čekaju mrtvačka kola.
Radnim strojem je upravljao G. G., djelatnik općinskog komunalnog pogona koji je do nesreće radio na dohranjivanju plaže, razvlačio sitni šljunak.
– Kombinirka je iz vilice istovarila kamenčiće, tucanik. Sve je to promatrao nesretni V. B. koji je vidjevši da je u vilici ostalo još nešto tucanika refleksno reagirao da ga izbaci van, rekonstruiraju nazočni najvjerojatniji razlog tragične smrti svog omiljenog sumještanina.
Kombinirka se nakon što je iskrcala tucanik kretala unazad, zubata vilica se zatvarala i prignječila nesretnog 33-godišnjaka, kojem, nažalost, nije bilo spasa. Brzo pristiglo medicinsko osoblje moglo je tek utvrditi užasnu smrt mladog žitelja Sv. Filipa i Jakova.