Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Spoj vrhunskih vina, delicija i glazbe

30.05.2017. 22:00
Spoj vrhunskih vina, delicija i glazbe


Druženje uz vrhunska vina, izabrane delicije i glazbu u dvorištu Muzeja antičkog stakla u Zadru okupit će u petak vinare pretežito zadarske regije, ali i nekolicinu njih iz drugih dijelova Hrvatske. Najavljen jučer u MAS-u, Wine & Music organizira Eno expert u suradnji s Udrugom za ruralni razvoj Ravni kotari, a događaj podupiru HGK – Županijska komora Zadar, LAG Laura, OPG Butić i Terra travel te Santa prirodna izvorska voda.
– Riječ je o petoj manifestaciji ovakvog tipa, a prvoj izvan Zagreba koju organizira naša tvrtka. Eno expert do sad je organizirao preko 100 edukacija vinara, a dva naša enologa certificirana su u Državnom zavodu za vinarstvo u Zagrebu. Uvidjeli smo da naši vinari imaju potrebu za izlaganjem u javnosti, a koncept kojeg smo zamislili do sad se pokazao vrlo uspješnim, rekao je Miodrag Hruškar iz Eno experta.
Kako je rekla Marta Pintur iz Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari, posjetitelji će u petak od 19 do 23 sata imati priliku uživati u spoju nadahnutih vina strastvenih hrvatskih vinara, ukusnih delicija i glazbi vrhunskih umjetnika. Na događanju se očekuje i petnaestak hrvatskih vinara odabranih prema različitim kriterijima, njihovim specifičnostima, a zajedničko svima je proizvod – vrhunska vina, koja se ne smiju zaobići.
– Svaki vinar imat će svoj prezentacijski stol na kojem će posjetitelji imati priliku kušati njegove najbolje uratke, ali i saznati sve što ih zanima o vinaru i njegovim vinima. Wine & Music ima za cilj promovirati kvalitetne vinare, proizvođače hrvatskih delicija i stvoriti pogodne poslovne mogućnosti kroz umrežavanje s ugostiteljima zadarskog područja, rekla je Pintur dodavši kako će posjetitelji moći uživati u vinima Kraljevskih vinograda, PZ Maslina i vino, Vinarije Škaulj, Vina Ilovčak, Vinarije Jokić, Vina Vrsaljko, Degarre, Badela 1862, Vinarije Baraka, Agro Maleša, OPG-a Davor Livaić, OPG-a Sinovčić, Voštinić – Klasnić, Vina Sokač i Vinarije Kopjar.
Ukusne delicije prezentirat će Pršutana Puntica d.o.o, Paška sirana, MIH Sirana Kolan, Šinjorina smokva EKO te pršut Agro Maleš. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Acoustic duo Mateja i Hrvoje.
U cijenu ulaznice od 100 kuna uključeni su čaša s logotipom Wine & Music, kušanje vina i delicija po želji, te obilazak Muzeja antičkog stakla od 19 do 21 sat.