Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Velika promocija Zadra u svijetu

Autor: Siniša Klarica

30.07.2008. 22:00
Velika promocija Zadra u svijetu

Foto: Vedran SITNICA



Samo da na Olimpijadi spomenete da dolazite iz Zadra, to je promidžba koju mi ne možemo platiti nikakvim novcima. Stoga želimo da vaše medalje budu šlag na sve uspjehe Zadra u posljednjih nekoliko godina, rekao je dogradonačelnik Grgurović
Predstavnici Grada Zadra upriličili su jučer primanje za zadarske jedriličare koji će braniti boje Hrvatske na Olimpijadi u Pekingu. Put Pekinga uskoro kreću Pavle Kostov i Petar Cupać iz Jedriličarskog kluba Uskok i najveće nade hrvatskog jedrenja Šime Fantela i Igor Marenić iz JK Sv. Krševan. Ovo je prvi put da Zadar ispraća svoje olimpijce na predstojeću Olimpijadu, a zamjenik zadarskog gradonačelnika Dražen Grgurović naglasio je da se nisu dogodile prognoze da će nestajanjem blokovske podijeljenosti Olimpijada izgubiti na natjecateljskoj draži.
– Sudjelovanje na Olimpijadi ne znači samo promociju Hrvatske nego i Zadra. Samo da spomenete na Olimpijadi da dolazite iz Zadra, to je promidžba koju mi ne možemo platiti nikakvim novcima. Stoga želimo da vaše medalje budu šlag na sve uspjehe Zadra u posljednjih nekoliko godina, rekao je Grgurović.
Uime JK Sv. Krševana na potpori Grada jedrenju zahvalio je trener Edo Fantela, koji je napomenuo da je realno od jedriličara očekivati najbolje plasmane i dobar rezultat, ali da bi onaj pravi sportski zenit, barem Fantela i Marenić, trebali dostići na Olimpijadi u Londonu 2012. Pedsjednik Uskoka Ive Mustać također je zahvalio Gradu na omogućavanju vrhunskog centra za jedrenje kakav postoji na Vitrenjaku, gdje će se uskoro susresti 200 brodova i preko 400 natjecatelja na Europskom prvenstvu klase 470.
– Na taj se način promovira značaj grada kao mjesta na kojem se organiziraju najveće svjetske i europske priredbe, ali i mjesta koje je već nekoliko godina središte hrvatskog jedriličarskog sporta, rekao je Ive Mustać, dodajući da su od deset hrvatskih jedriličara njih čak četiri iz Zadra.
Zadarskim sportašima na Olimpijadi u Pekingu pridružit će se košarkaši Marko Popović i Marko Banić, koji zbog priprema reprezentacije nisu mogli nazočiti prijemu u Gradskoj vijećnici. Na Olimpijadu ide i ponajbolji zadarski rukometaš svih vremena Tonči Valčić.
Jedriličare će na Olimpijadi pratiti i glasnogovornica reprezentacije zadarska novinarka Zrinka Grancarić te trener Ivan Bulaja. Zadarskim jedriličarima Grad je darovao mornarske majice s natpisom Zadar.