Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar želi Duvnjaka, Markića i Humbolta

Autor: Šime Ćurko

30.07.2009. 22:00
Zadar želi Duvnjaka, Markića i Humbolta


Još uvijek čekamo konačan stav Kristijana Brkljače i Ivana Buovca za koje se nadam da će i dalje ostati naši igrači – kaže Roko Paleka, trener
Zadar Sladu posljednjih dana srpnja počeli su pregovore s igračima koji su najavili odlazak iz zadarskog rukometnog prvobeligaša. Roko Paleka, trener, jučer je zvučao zadovoljno jer bi u rubrici odlasci mogli ostati jedino Ivan Mijolović i Siniša Meštrić, koji su, kako tvrde u Mocirama, već napustili Zadar.
– Damir Samaržija potvrdio je ostanak, kao i Anđelo Žeravica, a blizu smo dogovora i s Josipom Pešom. Od ranije je poznato da ostaju Nino Jerak, Bruno Franković i Natko Mehar, Ivan Cota, ostali mladi igrači koji su bili u kombinacijama za prošlu sezonu. Još uvijek čekamo konačan stav Kristijana Brkljače i Ivana Buovca za koje se nadam da će i dalje ostati naši igrači. Kao trener potrudit ću se u onom dijelu u kojem to mogu da u momčadi ostane što više igrača iz prošle sezone – kaže Paleka koji je najavio i nekoliko novih igrača u momčadi.
– Očekujem da će naši novi igrači biti Danijel Duvnjak i Šime Markić, dosadašnji igrači Biograda. Dogovoren je i dolazak novog vratara. S obzirom da na Žeravicu ne možemo računati najmanje do studenoga nužno je dovesti kružnog napadača i tu smo blizu dogovora s jednim igračem koji ima i prvoligaškog iskustva. U nekim kombinacijama nije nemoguć ni povratak Šime Humbolta koji bi nam dobro došao. No, s Humboltom ništa konkretno nismo dogovorili – istaknuo je Paleka. Ostvare li se Palekine želje i najave Zadar bi će imati respektabilnu momčad koja bi, uz prave pripreme, mogla igrati ozbiljniju ulogu u Prvoj B ligi. Uvjet je, između ostalih, i taj da Paleka od početka priprema na okupu ima sve igrače, a ne da se ponovi lanjska sezona kad se momčad uigravala u trenutku kada je sezona već počela.
– Nakon prošle sezone plan je bio zadržati momčad i eventualno dovesti jedno ili dva prava pojačanja. Lani smo pokazali određenu kvalitetu i u ligi i u Kupu, ali nismo imali konstantnosti u rezultatu. Razlog tome svakako su bile i ozljede Jeraka, odnosno Žeravice, bez kojih smo imali znatno manje rješenja u našoj igri. Njihovim oporavkom, kao i određenim osvježenjima u momčadi možemo se nadati uspješnoj sezoni.


Duvnjak: Ništa nismo dogovorili


Iako Paleka njegov dolazak u Zadar smatra praktičkim riješenim Danijel Duvnjak, koji je posljednje dvije godine bio trener i igrač Biograda, ovako objašnjava trenutačnu situaciju:
– Sa Zadrom sam razgovarao, ali ništa nismo dogovorili. U ponedjeljak bismo se trebali ponovno naći i tada ću vidjeti što Zadar konkretno nudi. Koliko znam ista je situacija i sa Šimom Markićem – kaže Duvnjak čije se ime u svakom prijelaznom roku može čuti u Mocirama u kontekstu potencijalnih pojačanja. Kad je riječ o Markiću i njega je Zadar želio i ranije angažirati, no dogovor nikad nije postignut. Markić se dvije godine zaredom najbolji strijelac Biograda, nakon Ivana Buovaca jedan od najtalentiraniji igrača iz biogradske rukometne škole koji su se pojavili posljednjih godina. I Duvnjak i Markić igraju na vanjskim pozicijama.