Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osma konopijada u Zemuniku

30.07.2010. 22:00
Osma konopijada u Zemuniku


Očekuje se dolazak 7-8 momčadi koje će se natjecati u potezanju konopa, bacanju kamena s ramena, skoku udalj s mjesta, trčanju u vrećama i s jajem u žlici te u penjanju na 7-metarski stup po zemunički domaći pršut. Prijave momčadi i pojedinaca su još moguće na broj telefona 098/169-3235


Večeras u subotu s početkom u 17.30 sati na zemuničkom Sportskom centru “Usrid sela” započet će spektakularna 8. seoska olimpijada – Konopijada Zemunik 2010.
U organizaciji zemuničke Udruge konopaša, a pod pokroviteljstvom Općine Zemunik Donji i uz pomoć brojnih sponzora, očekuje se dolazak 7-8 momčadi koje će se natjecati u potezanju konopa, bacanju kamena s ramena, skoku udalj s mjesta, trčanju u vrećama i s jajem u žlici te u penjanju na 7-metarski stup po zemunički domaći pršut. Prijave momčadi i pojedinaca su još moguće na broj telefona 098/169-3235.
Za sve sladokusce organizator će u subotu pripremiti preko 1.000 besplatnih porcija gulaša. Uz urnebesni zabavni program voditeljica programa je već tradicionalno baba Manda, popularni sinjski imitator Ivan Delaš u dobro znanom liku “Babe Mande”.
Protekle godine u najuzbudljivijoj disciplini potezanja konopa pobjednik je bila konopaška ekipa “Sveto Brdo” iz Lozovca – Sv. Rok, ispred “Ispaćenih” iz Stankovaca i “Viduka” iz Pridrage. U skoku u dalj s mjesta najbolji je bio Marinko Pivač iz Lovinca koji je skokom od 2,85 metra pobijedio ispred Ivana Batura i Marka Katalinića.
Kod penjanja na stup najbrži i najspretniji je bio već legendarni “pršutar” Mate Bilaver iz Zemunika, koji je do zemuničkog pršuta došao za 9,05 sekunde, što je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu.
U borbi na gredi bez premca je bio 175 kilograma teški Dujo Babić iz Sv. Roka. Zbog ozljede nije nastupio čak 203 kilograma težak Mladen iz Stankovaca. U bacanju kamena s ramena teškog 13 kg pobijedio je Ličanin Željko Grčević, koji je stijenu bacio na daljinu 9,37 metara, ispred sunarodnjaka Jakova Vujčića i Stankovčanina Ivice Pajića.