Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prvi domaći ispit položiti s trobodom

30.07.2010. 22:00
Prvi domaći ispit položiti s trobodom


Ne želimo ništa prepustiti slučaju večeras u ogledu protiv Karlovca već nam je želja zaigrati žestoko od prve minute te nametnuti našu igru kako bi u konačnici došli do željenog cilja, a to su tri boda – rekao je Bajlo


Redovita konferencija za medije pred prvenstveno kolo održana je bez  trenera Zadra Dalibora Zebića koji je opravdao izostanak virozom. Stoga je njegovu dužnost preuzeo sportski direktor Josip Bepo Bajlo  koji je najavio večerašnji dvoboj 2. kola HNL-a u kojem  Zadrani na Stanovima  ugošćuju Karlovac. Prvo kolo  je za nogometaše sa Stanova  značilo suočavanje sa porazom u Varaždinu (1:2), a pred  gostovanje Karlovca stručni  stožer se morao suočiti s izostancima nekolicine prvotimaca koji su zbog ovih ili onih  razloga izvan stroja. U igru će  stoga morati alternative što ne  znači da se večeras neće naći  snage i motiva za prvi ovosezonski trobod Zadrana.
 – Dolazi nam Karlovac koji  je prošle sezone pokazao iznimnu kvalitetu i karakter u  momčadi, a sudeći po njihovoj  igri protiv Intera (3:0) u prvom kolu oni su sigurno na  tragu tih lanjskih izdanja. Stoga očekujemo tešku utakmicu  u kojoj će obje momčadi igrati  na pobjedu, ali igra se na  Stanovima gdje bi trebali mi  biti koji ćemo imati terensku  inicijativu i prisutnu veću želju  za pobjedom. Rezultat iz Varaždina nam nije išao na ruku  iako smo se nadali da bi mogli  u prvom kolu učiniti nešto više  od minimalnog poraza kojeg  smo doživjeli. Stoga ne želimo  ništa prepustiti slučaju  večeras u ogledu protiv Karlovca već nam je želja zaigrati  žestoko od prve minute te  nametnuti našu igru kako bi u  konačnici došli do željenog  cilja, a to su tri boda – prokomentirao je večerašnjeg  protivnika sportski direktor  Bajlo koji je onda krenuo sa  listom onih koji nisu u mogućnosti nastupiti i onih kojih  bi se trebali vratiti u  momčad.
– Imamo problem s Nikom  Peraićom koji kao i trener  Zebić muku muči sa virozom  te nije bio prisutan na nekoliko treninga. Njegov nastup je pod velikim upitnikom.  Također je neizvjestan nastup  Tomislava Glumca koji je tek  pristigao iz Francuske gdje je  nastupao za U-19 reprezentaciju Hrvatske. On je u kadru, no upitno je koliko može  umoran nakon iscrpljujuće reprezentativne epizode, pomoći u večerašnjoj utakmici.  Na treningu je nakon starta  jednog od njegovih suigrača  nastradao vratar Tomislav  Gluić koji je dobio nezgodan  udarac  u predjelu čeljusti, ali  ipak je ta ozljeda uspješno  sanirana i on bi trebao biti  spreman da stane među vratnice protiv Karlovčana. Nema  Banovića koji je pocrvenio u  Varaždinu, ali se vraća Toni  Pezo koji će zauzeti to mjesto  u sredini dok veseli i povratak  našeg novog napadača Marka  Gospića koji je stigao iz Treće  lige i nije imao pravo nastupa  u Varaždinu zbog tri žuta kartona – kazao je Bajlo.
Utakmica počinje u 20 sati  što znači da će se igrati veći  njen dio pod svjetlima reflektora, a premijeru nogometaša  Zadra svi oni koji imaju interesa moći će pogledati za 30  kuna koliko košta sama ulaznica.


 ĆURJURIĆ: MI SMO GAZDE NA STANOVIMA




Ivan Ćurjurić krenuo je u novu sezonu sjedeći na klupi za rezervne  igrače. Ipak pored svega toga njegov optimizam pred večerašnju  utakmicu nije pao, a tako ni nada da bi mogao istrčati u prvih 11. Ipak  kako sam kaže tko god istrčao na teren trebat će dati svoj maksimum  kako bi se svladalo neugodne Karlovčane.
– Idemo večeras po prva tri bod au sezoni. Imperativ pobjede je prisutan,  no nemamo pravo razmišljati o ičem drugome osim pobjede. Poštujemo  Karlovčane koji su lani pokazali svoju snagu, a to su potvrdili s visokom  pobjedom na otvaranje protiv Intera. Oni su potkovani s vrlo kvalitetnim  rješenjima u sastavu i karakterizira ih visoka taktička zrelost, no činjenica je  da  igramo na našem terenu i na Stanovima smo ipak mi gazde tako da će  sve ovisiti o nama i našoj igri. Sigurno ne želimo da nam se dogodi otvaranje  od lani kad smo doživjeli hladan tuš od Cibalije (0:3) – kazao je pred  utakmicu Ćurjurić.


 VJEROJATNI SASTAV


Gluić – Skočibušić, Puljić, Con – Bilaver, Jerbić, Pezo, Begonja, Mršić –  Terkeš, Santini.