Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Od betona i novca draža nam je očuvana obala

Autor: Velimir Brkić

30.07.2013. 22:00
Od betona i novca draža nam je očuvana obala

Foto: Velimir BRKIĆ



Općina tijekom svih ovih godina bilježi pozitivan prirast stanovništva, što bi trebao biti cilj svake jedinice lokalne samouprave, istaknuo je načelnik Milivoj Kurtov


Općina Pakoštane proslavila je svoj dan, jubilarnu – 20. godišnjicu utemeljenja. Središnji događaj bila je svečana sjednica Općinskoga vijeća uz dodjelu nagrada ovogodišnjim laureatima, koja je održana u općinskom mjestu Drage, u hotelu San Antonio, u kampu Oaza mira, koji je potom uz svećenikov blagoslov i službeno otvoren.
– U kamp s četiri zvjezdice uloženo je 12 milijuna eura, od toga četiri milijuna eura u hotel s bazenom, velikom restoranskom salom, wellnessom, fitnesom, saunom, kuglanom i drugim sadržajima, kazao je Ante Barešić iz tvrtke AG Barešić & sinovi, vlasnika kampa.
U nastavku svečane sjednice Vijeća kojom je predsjedao predsjednik Slavko Maksan, nazočio je general Ante Gotovina, pakoški načelnik Milivoj Kurtov se pohvalio gospodarskim pokazateljima.
– Općinskim Prostornim planom i planovima nižeg reda opredijelili smo se za održiv razvoj, spriječili smo betonizaciju naše obale. Zbog toga smo umanjili vlastite proračunske prihode, za što bi jedan veliki Pakoštanac rekao: Iza nas je sve čisto, a ispred nas sve prazno, citirao je.