Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Svom psu na trajektu nisam mogla ni vodu odnijeti

Autor: Valentina Mlađen

30.07.2013. 22:00
Svom psu na trajektu nisam mogla ni vodu odnijeti

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Prošle godine javnost je uznemirila vijest kako je s Jadrolinijina katamarana Silba nestao koker španijel Zak i to iz zatvorena kaveza, a kapetan Silbe odbio je na zamolbu vlasnika psa zaustaviti se kako bi pogledom potražio svoga vjernog prijatelja.
Za ovu priču nije čula mlada Zadranka Marija Petričić koja je katamaranom Olea, istog prijevoznika, krenula posjetiti roditelje na Iž sa svojim 11-mjesečnim mješancem terijera i njemačkog špica Flokijem.
Kako je i do sada putovala katamaranom, iako prijevoznika G&V line, ali i besplatno trajektom Jadrolinije prvo ju je iznenadilo što je za psa morala kupiti kartu u jednakom iznosu kao za čovjeka – 40 kuna, a potom kad je vidjela gdje mora zatvoriti psa – u metalni kavez na vrhu katamarana prekriven tendom.
– Razumijem da ne vole svi ljudi životinje i da ne dopuštaju da budu u salonu, ali za cijenu karte od 40 kuna koja je ista kao i za čovjeka mogli su osigurati i adekvatne uvjete. Do sada sam već putovala katamaranima drugih prijevoznika sa psom i ne samo da nisam platila kartu već je i pas mogao sa mnom, ponekad čak i u izolirani dio salona. Više od sat vremena, od ukrcaja pa do iskrcaja moj pas je bio na najjačem suncu u kavezu koji je bio prevelik za njega pa je klizio s jednog na drugi kraj i bez vode. Kad sam pitala djelatnika mogu li mu barem vodu odnijeti rekao mi je da će izdržati do Iža, razočarana je putnica.
Iz Jadrolinijina operativnog centra u Zadru kažu kako se kućni ljubimci prevoze u metalnim kutijama na vrhu katamarana, cijena je takva kakva je, kao i usluga.
– Praksa je takva da putnici tijekom vožnje katamarana ne mogu biti izvan salona, no ako je pas uznemiren ili laje djelatnik ode do njega i pogleda ga. Takvi su uvjeti, kažu u operativi.